Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mandulás-törökmogyorós cantuccini

Mandulás-törökmogyorós cantuccini
Mandulás-törökmogyorós cantuccini
60 perc / előkészület: 25 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A cantuccini az egyik leggyorsabban elkészíthető olasz édesség, amely kávéba, kakaóba és teába mártogatva egyaránt isteni.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagyobb tálba kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a porcukrot, a sütőport, a tojásokat, a szegfűszeget, a vajat és a narancshéjat.
  2. Kézzel alaposan összedolgozzuk a tésztát, majd belisztezett gyúródeszkára helyezzük és késsel kettévágjuk.
  3. Konyhai robotgépben külön-külön durvára daráljuk a mandulát és a törökmogyorót.
  4. A tészta egyik felébe a darált mandulát, a másik felébe a darált törökmogyorót dolgozzuk bele és duci rudakat formázunk belőlük.
  5. Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra, és 25 percig sütjük a rudakat.
  6. A 25 perc leteltével 1-1,5 cm vastag szeletekre vágjuk a sütinket, és az oldalukra fektetve még 10 percet sütjük a cantuccinit.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 339
elküldve: 0
receptkönyvben: 32
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1172 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

554
finomliszt 30 dkg
porcukor 15 dkg
sütőpor 0.5 teáskanál
tojás 2 db
szegfűszeg 0.5 kávéskanál
vaj 4 dkg
narancshéj 1 narancsból nyert
mandula 10 dkg
törökmogyoró 10 dkg