Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mangalica tepertő

Mangalica tepertő
Mangalica tepertő
60 perc / előkészület: 10 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nasinak, de egy pompás vacsorának is jó.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát 2-3 cm-es darabokra vágjuk, betesszük egy zománcos lábasba, öntünk rá egy kevés vizet, beledobjuk a fokhagymát, és lassú tűzön elkezdjük sütni. Időnként megkeverjük. A sütést nem szabad siettetni, mert akkor megég, és mérgező anyagok is keletkezhetnek.
  2. Amikor már szépen megsült a tepertő félretesszük, hogy hűljön.
  3. Később leszűrjük. A zsírt, mikor már lehűlt hűtőbe tesszük, a tepertőt pedig fehér kenyérrel, lilahagymával, paprikával, paradicsommal jóízűen elfogyasztjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 698
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
mikor: mindig
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
fogás: hideg előétel
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas

egyéb elnevezések

töpörtyű, tepertő, töpörtyű mangalica szalonnából

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1093
mangalica szalonna 50 dkg
fokhagyma 1 gerezd
víz 1 dl