Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mangalori ananászcurry

Mangalori ananászcurry
Mangalori ananászcurry
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Avagy, amikor az ananász nem csak édesen jó. Egy indiai közösség asztaláról származó recept (Camelia Pandzsabi: A legjobb curryreceptek Indiából). Könnyű étel, mégis tápláló. Előnyben azok, akik szeretik az indiai konyha néha merész ízeit. 

hozzávalók / 4 adag

Az ananászhoz

A páchoz

ajánlat

Élettani hatása: enyhén savasít.
Jó barátságban van a fehér főtt rizzsel, ebben az esetben már közepesen savasít.
Egyéb tudnivalókat itt olvashatsz.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kockázzuk fel az ananászt falatnyi darabokra.
  2. Készítsük el a pácot: 2-3 ek. vízzel keverjük el a fűszereket, és ezt öntsük az ananászra. Ebben hagyjuk állni 15 percet.
  3. A kókuszt, a vizet, a chilit, az őrölt mustármagot botmixerrel zúzzuk péppé.
  4. Forrósítsunk olajat. Szórjuk bele az egész mustármagot, majd adjuk hozzá a curry levelet, akkor, amikor a magok már pattogni kezdenek. Süssük így egy percig. Tegyük bele a a piros chilit, és pirítsuk addig, amíg a chili sötétedni nem kezd. Ez néhány másodperc. Ekkor adjuk hozzá az ananászt, és süssük-pároljuk így 10 percig. 
  5. Adjuk hozzá a kókuszpépet, öntsük fel a kókusztejjel, forraljuk még 5 percig. Kóstoljuk, szükség szerint sózzuk vagy cukrozzuk.
  6. Tálaláskor hintsük meg petrezselyemmel.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 191
elküldve: 1
receptkönyvben: 54
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

P.

Mióta szakács: 2009.11.10.
171 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: indiai
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

ananászcurry kókusztejjel, mustármagos-chilis ananászcurry kókusszal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Elkepestö Schütötök
Kaddu-Laḍḍu / Elkepestö Schütötök Thu, 2014-02-27 21:13

Namaste! A mennyei prasád (=ételadomány) Mangaladevi, az Egyensúly Istennője városából (most néztem utána Mangalore-nak a Wikipédián, mert kicsit megtévesztő volt számomra a név, ugyanis eddig csak Bangalore-ról tudtam, ami meg egy tartomány, Mangalore meg csak egy város Karnatakában)! Mangala szanszkritül/hindiül egyensúly, egy mantrából tudom. El is mentem ezt a receptet, amúgy is nagyon szimpatikus, s minden bizonnyal jó hasznát vesszük majd a jógatestvéreimmel is valamelyik hindu ünnep alkalmával. Hari OM!

424
ananász 50 dkg
kókusz 10 dkg
víz 1 dl
kókusztej 2 dl
mustármag 0.3 tk
chili 3 db
curry levél 12 db
petrezselyem 1 csokor
napraforgó olaj 1 dl
mustármag 0.25 tk
kurkuma 0.3 tk
nádcukor 2 teáskanál
0.5 tk