Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mangó sorbet

Mangó sorbet
Mangó sorbet
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig jó, ha van egy kis tartalék sorbet a hűtőben. Egy váratlan vendég, egy fárasztó nap, kánikula (bár ez még messze van), folytathatnám a sort. Ami a legszebb a sorbet-ben: nemcsak desszertként funkcionál, hanem bátran bevethetjük két fogás között is, gyomorhűsítőként. És még valami: fagyigép hiányában is könnyen elkészíthető.

hozzávalók / 4 adag

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukrot 250 ml forró vízben feloldjuk, addig keverjük, míg a cukor teljesen elolvad. A szirupot félretesszük hűlni.
  2. A mangók húsát felkockázzuk, turmixgébe tesszük, és ráfacsarjuk a lime levét. A kihűlt szirupot is ráöntjük a mangóra, simára turmixoljuk.
  3. Ha van, fagyigépbe tesszük és csak meg kell várnunk amíg a sorbet megszilárdul. Amennyiben nincsen fagyigépünk, a következőképpen járunk el: a pürét lapos műanyag, dobozba öntjük, lefedjük és a mélyhűtőbe tesszük. Körülbelül 3 óra elteltével (amikor a teteje már megszilárdult, a szélei pedig fagyottak) kivesszük, és robotgéppel gyorsan átkeverjük. Ismét vissza a fagyasztóba, és kb. 2 és fél óra elteltével újra kivesszük a fagyos pürét, robotgéppel simára keverjük. Több dolgunk nincs is, visszatesszük a pürét a jégre, legközelebb csak akkor vesszük ki, amikor fogyasztani szeretnénk. Tálalás előtt 15 perccel tegyük át a mélyhűtőből a normál hűtő részbe, hogy kissé felengedjen. (David Herbert: Complete Perfect Recipes c. könyve alapján készítettem.)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 015
elküldve: 1
receptkönyvben: 204
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: vacsora
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: sorbet
hasonló kategóriák: karamellfagyi, fagyitorta, fagyikehely, házi fagyi, parfé, vaníliafagyi, gyümölcsfagyi

egyéb elnevezések

mangó szorbet

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

209
mangó 400 g
cukor 170 g
víz 250 ml
limelé 1 lime-ból nyert