Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mangókrém gránátalma szósszal

Mangókrém gránátalma szósszal
Mangókrém gránátalma szósszal
25 perc / előkészület: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gránátalma szószt meggylé helyett elkészíthetjük más, piros gyümölcslével. Ha szükséges, a gránátalma szószt ízesíthetjük kevés cukorral is.

hozzávalók / 4 adag

A mangókrémhez:

A gránátalma szószhoz:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zselatint kb. 10 percre hideg vízbe áztatjuk. A mangót meghántjuk, a gyümölcshúst levágjuk a magról. Levágunk kb. 8-12 vékony szeletet, és félretesszük a tálaláshoz.
  2. A maradék mangót (kb. 200 g) a tejföllel, cukorral és limelével pürésítjük.
  3. A zselatint kicsavarjuk, felolvasztjuk, hozzáadunk kb. 2-3 evőkanállal a mangópüréből, majd a maradék mangópüréhez keverjük.
  4. A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan a krémhez keverjük. A masszát 4 hideg vízzel kiöblített, kb. 150 ml űrtartalmú formába töltjük, és legalább 4 órára hűtőbe tesszük.
  5. A gránátalmát elfelezzük, a magokat kiveregetjük. A gránátalma levet a gyümölcslével kb. 125 ml–re pótoljuk, és felfőzzük. Besűrítjük az 1 ek hideg vízzel elkevert keményítővel, és hozzákeverjük a gránátalma magokat.
  6. A mangókrémet tányérokra borítjuk. A gránátalma szósszal és a félretett mangó szeletekkel tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 254
elküldve: 2
receptkönyvben: 35
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mangókrém, tejszínes mangókrém, poharas gyümölcskrém

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Elkepestö Schütötök
Kaddu-Laḍḍu / Elkepestö Schütötök Fri, 2014-10-17 17:45

Mmmmm! Nagyon szimpatikus! Határozottan indiai, abból is inkább északi beütésű ez az összeállítás: mangó és gránátalma...
Eszembe jutott, hogy közel-keleti élelmiszerboltokban lehet ám kapni gránátalmalevet, s azt is lehetne használni az öntethez a friss gránátalmával együtt, bár a minőséget nagyon meg kell válogatni, mert nem mindegyik márka jó. A vicces az, hogy azok közül, amelyeket eddig kóstoltam, a Santal volt a legjobb, s az olasz márka, itthon meg már szinte sehol nem lehet megtalálni. Minőségben a török Dimes következik ezután, bár annak már kicsit jobban hajaz az íze az almalére. A perzsa és arab gránátalmalevek többnyire túl édesre sikerülnek.

402
lapzselatin 4 db
mangó 1 db
tejföl 200 g
cukor 50 g
limelé 1 lime-ból nyert
habtejszín 200 g
gránátalma 1 db
meggylé 100 ml
étkezési keményítő 1 evőkanál
víz 1 evőkanál