Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mángold sörbundában

Mángold sörbundában
Mángold sörbundában
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Életemben először készítettem mángoldot. Nagyon ízlett.
Vicikó burgonyapüréjét adtam hozzá.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mángoldleveleket alaposan megmossuk. A szárukat rövidebbre vágjuk, de nem szükséges az egész szártól megszabadulni. Ha túl nagynak találjuk a leveleket, felezhetjük is őket.
  2. A nedvességet törlőkendővel itassuk le a mángoldról.
  3. A felsorolt hozzávalókból sűrű palacsintatésztát keverünk.
  4. Az olajat felhevítjük egy serpenyőben.
  5. A leveleket egyesével megmártjuk a masszában, és a forró olajban kisütjük őket.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 11 644
elküldve: 3
receptkönyvben: 82
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Tuvia

Mióta szakács: 2011.01.12.
97 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: sörös receptek
kategória: tapas
adag: 2 főre
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sörtésztában sült mángold, bundás mángold, sörös bundában sült mángold

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kiskifli78
kiskifli78 Sun, 2015-07-26 14:46

Vettem friss mángoldlevelet,mert nagyon tetszett ez a recept. Valami isteni,ropogós bunda, a levéllel fantasztikus! Aki szereti a rántott zöldségeket, az csinálja meg ezt az ennivalót. Kicsilányom,aki egyre ritkábban eszik mostanság zöldséget, kifejezetten kérte, hogy süssek neki "ropogós zöld levelet!" Ettől jobb elismerés nem kell :) ma patiszont fogok így készíteni, mert nagyon jó a bunda! Köszönjük! :)

Tuvia13
Tuvia / Tuvia13 Sun, 2012-12-02 09:03

Én is, és fincsi így. Anyukám hasonló módon kisüti még a kelkáposzta leveleket is. :)

Torma
Torma / Torma Sun, 2012-12-02 07:34

Köszönöm, mentve, szeretem a mangoldot, kellemes vasárnapot, Torma :)

1501
mángold 8 db
napraforgó olaj 2 dl
tojás 3 db
finomliszt 15 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sör 1 dl