Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mángolddal töltött lepénykenyér

Mángolddal töltött lepénykenyér
Mángolddal töltött lepénykenyér
38 perc / előkészület: 30 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy ideje már a könyvjelzőim között figyelt ez a recept, pontosabban ennek egy céklaleveles változata. Aztán a hétvégi szimpla piacozásnál, a kedvenc zöldségesemnél ott figyelt egy jó nagy adag frissen szedett mángold, és tudtam, hogy eljött a pillanat, hogy végre elkészítsem. A töltelék végül kicsit sem hasonlít az eredetire, mert a mángold mellett baconszalonnával, olajbogyóval és füstölt fetasajttal ki megküldtem a lepényeket, és milyen jól tettem, mert tényleg ütős kis vacsora lett!

hozzávalók / 2 adag

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. A tészta összeállítása végtelenül egyszerű: minden hozzávalót egy tálban alaposan összekeverünk. Ha labdává összeállt, akkor néhány percig dagasztjuk.
  2. Kilisztezzük a tálat, és visszatesszük bele a tésztalabdát. Egy konyharuhával letakarjuk és párnával lefedjük. 30 percig kelesztjük.

A töltelékhez

  1. A bacont felkockázzuk, majd a felhevített olívaolajon megpirítjuk.
  2. A mángoldot és az újhagymát megmossuk, felaprítjuk és hozzátesszük a pirított baconszalonnához. Felöntjük fél dl vízzel, és addig főzzük, amíg a víz teljesen el nem párolog alóla.
  3. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a római köményt és borsozzuk.

A sütéshez

  1. A lepénytésztát négy részre osztjuk, és mindegyiket 3-4 mm vastagságú, kör alakra kinyújtjuk.
  2. Nagy serpenyőben egy evőkanál olívaolajat hevítünk, ráteszünk egy tésztalapot, a közepére halmozzuk a mángoldos töltelék felét, rászórjuk az aprított olajbogyó felét és fél adag fetasajttal megszórjuk. Egy másik tésztalappal befedjük, a széleit összenyomkodjuk.
  3. 2-2 percig sütjük mindkét oldalát, majd a másik lepényt is ugyanígy megsütjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 290
elküldve: 2
receptkönyvben: 132
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
336 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
diéta: cukormentes
konyhatitkok: gourmet
kategória: kenyerek
nehézség: közepes
szezon: tavasz
adag: 2 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

töltött lepénykenyér, mángolddal baconnal töltött lepénykenyér, baconos feta sajtos mángolddal töltött lepény

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vcsuka
pussycat / vcsuka Tue, 2014-07-08 13:24

A szomszed asszonyom atszolt a keritesen, hogy szeretnek-e mangoldot, mivel tele van a kertje vele, es mar nem tud mit kezdeni vele. Persze, hogy azt mondtam, hogy igen szeretnek, pedig meg fogalmam sem volt, hogy milyen az. Aztan lattam, hogy olyan mint az angol spenot, de meg en nem hasznaltam olyat. Szoval azonnal az internetre tapadva recept utan kutatva legalabb 150 reci utan ratalaltam erre a te receptedre. Nagyon megtetszett a tesztaja is. Holnap ki lesz probalva. Koszonom a jo otletet! Udv. Veronika

871
finomliszt 270 g
joghurt 3 ek
sütőpor 0.5 teáskanál
instant élesztő 0.5 kávéskanál
0.5 kávéskanál
víz 150 ml
olívaolaj 2 ek
bacon 3 szelet
mángold 17 dkg
újhagyma 2 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
római kömény 0.5 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
fekete olajbogyó 8 db
feta sajt 5 dkg
olívaolaj 2 ek