Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mángoldos gnocchi vörösboros paradicsomszósszal

Mángoldos gnocchi vörösboros paradicsomszósszal
Mángoldos gnocchi vörösboros paradicsomszósszal
40 perc / előkészület: 25 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gnocchi mindig is nagy kedvenc volt, ezért folyamatosan tökéletesítettem a receptet, a saját ízlésem szerint, nekem ez lett a befutó. Amikor a páromat először hívtam el vacsorára, ez volt az egyik fogás, nem érkezett még panasz azóta sem. :)

hozzávalók / 2 adag

Gnocchihoz

Paradicsomszószhoz

ajánlat

mángoldos gnocchi, krumpligombóc paradicsommártásban

Szólj hozzá!

elkészítés

Gnocchihoz

  1. Megfőzzük a burgonyát, annyi sós vízben, ami ellepi. Főzhetjük héjastól vagy meghámozva, felkockázva is, egy csapott evőkanál sóval. Ha puhának ítéljük a burgonyát, leöntjük a vizet, és összetörjük.
  2. Közben a mángold leveleit (szár nélkül) dobjuk forrásban lévő vízbe körülbelül fél percre, amíg kicsit összeesnek, majd tegyük egy tálka jeges vízbe, hogy megtartsák szép színüket.
  3. Az összetört burgonyához hozzáadjuk a sót, a tojássárgáját, a lecsöpögtetett, apróra vágott mángold leveleket. A lisztet fokozatosan adagoljuk hozzá, ameddig szép egynemű tésztát nem kapunk, ami már nem ragacsos.
  4. Egy nagy lábasban ismét vizet forralunk, ebbe is mehet egy csapott evőkanál só. Lisztezett deszkán nagyjából 2 cm átmérőjű hengereket képzünk a tésztából, és 1-1,5 cm széles darabokra vágjuk. Kézzel még kicsit gömbölyűbbre lehet őket formázni, de villa segítségével barázdákat is kialakíthatunk rajtuk, ha még dekoratívabb falatokra vágyunk.
  5. Ha már gyöngyözik a víz, mehetnek bele a gombóckák. Érdemes egyszerre kisebb adagokat főzni, hogy lássuk, mindegyik feljött-e a felszínre. Villámgyorsan, körülbelül fél perc alatt el is készülnek. Kevés olívaolajat tegyünk a tálkába, amibe a gnocchit kiszedjük, és minden adagnál kicsit összerázzuk, hogy biztosan ne tapadjanak egymáshoz.

Paradicsomszószhoz

  1. A szósz elkészítése pofonegyszerű. A hagymát vágjuk apró kockákra, majd pirítsuk üvegesre a 2 evőkanál olívaolajon.
  2. Ha édesebben szeretjük, ilyenkor 1-2 teáskanál barnacukrot nyugodtan beletehetünk, természetesen nem kötelező. Rögtön mehet is rá a paradicsomkonzerv és a só. Ha szárított fűszerekkel dolgozunk, ilyenkor érdemes beletenni. Tegyünk bele nagyjából 1-1 teáskanál oregánót és bazsalikomot, 1 kávéskanál kakukkfüvet, és borsozzuk.
  3. Amikor elkezd rotyogni a szósz, beleöntjük a vörösbort, és a zúzott fokhagymát, majd még 4-5 percig főzzük lassú tűzön. Ha friss fűszernövényeket használunk, csak a legutolsó egy percben adjuk hozzá.
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 071
elküldve: 1
receptkönyvben: 51
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

nikikoncz

Mióta szakács: 2015.08.31.
10 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: tészta
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

mángoldos gnocchi, krumpligombóc paradicsommártásban

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

678
burgonya 0.5 kg
finomliszt 5 púpozott ek
tojássárgája 1 db
1 teáskanál
mángold 3 db
vöröshagyma 1 közepes db
olívaolaj 2 ek
konzerv paradicsom 400 g
száraz vörösbor 1 dl
fokhagyma 3 gerezd
0 ízlés szerint
négyszínű bors 1 kávéskanál
oregánó 1 teáskanál
bazsalikom 1 teáskanál
kakukkfű 1 kk
barna cukor 2 teáskanál