Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mángoldos lepény

Mángoldos lepény
Mángoldos lepény
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sok a mángold a fűszerkertemben, és kerestem valami jó receptet. A kedvenc oldalamon találtam is: limarapeksege.hu, a recept Limarától származik, annyit változtattam, hogy nem használtam csak a mángold leveleit fel.

Mikor a legfinomabb, langyosan vagy hidegen? A Férjem válasza: Már nem emlékszem.:)

hozzávalók / 6 adag

Tésztához

Töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a hozzávalókat egy tálba tesszük, az élesztőt morzsoljuk, és lágy tésztát gyúrunk (ha a folyadék kevés, lehet még adni hozzá).
  2. Meleg helyen letakarva 1 órát kelesztjük.
  3. Elkészítjük a tölteléket, a vajon megpároljuk a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, a vékony csíkokra vágott paprikát. Amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a csíkokra vágott mángold leveleket, amit előtte megmostunk, megszárítottunk, és még 5 percig pároljuk, fűszerezzük.
  4. A kész tölteléket levesszük a tűzről, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, és hagyjuk kihűlni.
  5. A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, 2 felé osztjuk, először az egyiket kör alakúra nyújtjuk, sütőpapírral kibélelt tepsibe áttesszük. Ráterítjük a tölteléket, aminek a tetejére megy a felszeletelt kecskesajt, és befedjük a másik felével. A széleit vissza kell hajtani és lenyomkodni. Ha a tepsi formájára nyújtjuk a tésztát vékonyabb (és szerintem) ízletesebb is.
  6. A tetejét villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük.
  7. A sütőből kivéve a tetejére megy az olívaolaj és reszelt fokhagyma keveréke, ecsettel kenjük meg.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 45×36 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 165
elküldve: 3
receptkönyvben: 48
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

A Nünüke

Mióta szakács: 2013.03.29.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

kecskesajtos-mángoldos lepény, mángoldos pite, zöldséges pite

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Dorka
Dorka / Dorka Thu, 2014-01-09 15:12

Kedves Nünüke!
Pitetészta receptre volt szükségem , keresgélés közben akadtam a Te receptedre , nagyon megtetszett és gondoltam kipróbálom. Igaz másmilyen tölteléket raktam bele , de a tészta egyszerűen isteni! Az eredeti receptedet is biztosan ki fogom próbálni. Mentettem a receptkönyvembe! Köszönöm! Üdv: Dorka

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2013-09-08 10:48

Jaj de jó, köszönöm a receptet, van rengeteg mángold, a kertben, készítettem ezt és azt,- most e recept fog kipróbálásra kerülni.
Szép napot kívánok!
Éva-Anyóca

491
finomliszt 50 dkg
1.5 teáskanál
friss élesztő 2 dkg
olívaolaj 3 ek
víz 3 dl
mángold 20 közepes db
vöröshagyma 2 közepes db
fokhagyma 4 gerezd
kápia paprika 1 közepes db
kecskesajt 5 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 2 ek
olívaolaj 3 ek
petrezselyem 1 csokor