Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mángoldos rakott tészta

Mángoldos rakott tészta
Mángoldos rakott tészta
75 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Erkélyen nevelt mángoldból készítettem. :-)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Forró sós vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük, és kiolajozott jénai tálba tesszük.
  2. Felforralunk 1,5 l sós vizet, és beletesszük a csíkokra vágott mángoldot.
  3. 2 percig forraljuk, majd hozzáadjuk a többi apróra vágott zöldséget, és együtt forraljuk még egy percig.
  4. Leszűrjük a zöldségeket, és átöblítjük hideg vízzel.
  5. A tésztára öntjük a zöldségeket.
  6. Rátesszük a kis kockákra aprított tofut.
  7. Ráhintjük a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, ételízesítőt szórunk rá.
  8. Összekeverjük a rizstejport a forró vízzel.
  9. Összekeverjük a keményítőt a sárgaborsóliszttel és a hideg vízzel.
  10. Mindkét keveréket ráöntjük a zöldséges tésztára, kicsit megkeverjük.
  11. Előmelegített sütőben lefedve megsütjük.
  12. Reszelt parmezánnal tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 17 209
elküldve: 4
receptkönyvben: 42
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

esz-ter

Mióta szakács: 2011.02.27.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
szezon: nyár
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldséges spagetti, mángoldos sült tészta, zöldséges tészta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

390
spagetti tészta 20 dkg
mángold 20 dkg
fokhagyma 1 gerezd
víz 1.5 l
zöldségkeverék 20 dkg
tofu 20 dkg
rizstej 20 ml
víz 3 dl
kukoricakeményítő 1.5 evőkanál
sárgaborsóliszt 1.5 evőkanál
víz 1.5 dl
ételízesítő 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
parmezán sajt 5 dkg
napraforgó olaj 1 teáskanál