Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mángoldpite

Mángoldpite
Mángoldpite
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept Kulka János Önételrajz című könyvében találtuk, és azonnal beleszerettünk.

www.nosalty.hu/tvpaprikamagazin

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tisztítsuk meg a mángoldot (a szárakat is vágjuk le), és olívaolajon pároljuk meg.
  2. Verjük fel a tojásokat a tejjel, sózzuk, borsozzuk, szórjunk bele szerecsendiót is. Keverjük hozzá a reszelt sajtot, majd pedig a párolt mángoldot is.
  3. Egy másik tálban gyúrjuk össze a tésztához való anyagokat, és béleljünk ki vele egy kb. 28-30 cm-es tűzálló edényt úgy, hogy pereme is legyen.
  4. Süssük kb. 10 percig forró sütőben (tehetünk rá sütőbabot, hogy ne hólyagosodjon fel).
  5. Ezután öntsük bele a mángoldos keveréket, és süssük még 35-40 percig kb. 170 fokon.
  6. A pite akkor van kész, ha a töltelék megszilárdul, könnyű lesz, és a sajt szépen megpirul a tetején.
  • sütési hőfok: 170°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 17 353
elküldve: 12
receptkönyvben: 273
elkészítve: 13/13
Facebookon megjelent: -

szakács

TV Paprika

Mióta szakács: 2014.04.02.
35 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
szezon: tavasz
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

mángoldos pite, mángoldos quiche

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

inf3rno
inf3rno / inf3rno Sun, 2014-09-14 00:10

Nem, a mángold más növény. Kb 10x akkorák a levelei. Egyébként valami hasonló zöldség, mint a spenót... Azt hiszem kipróbálom ezt a pitét.

fogeling
fogeling Wed, 2014-05-14 12:20

Köszönöm! A mi piacunkon még sose láttam. Lehet kipróbálom spenótból.

272
vaj 10 dkg
finomliszt 20 dkg
víz 8 tk
1 csipet
mángold 80 dkg
tojás 2 db
parmezán sajt 8 dkg
tej 2 dl
szerecsendió 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint