Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mangós csirke a Bahamákról

Mangós csirke a Bahamákról
Mangós csirke a Bahamákról
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Karib-szigeteken vettem anyukámnak ajándékba egy recepteskönyvet (Don't stop the cook - A Complete Guide to Caribbean Food Recipes). De mivel angol nyelvű volt, lusta volt belőle főzni, felkerült a könyvespolcra a többi közé. Amikor nála nézelődtem a könyvek között észrevettem és eszembe jutott, hogy még egyetlen receptet sem próbáltunk ki belőle. Ezért elhoztam magammal, átolvastam. Ez a recept eredetileg Chicken Mango Supreme néven szerepel a könyvben. Kicsit váltiztattunk csak rajta, supreme helyett sima csirkemellből és francia helyett, magyar borból készült.

 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Hámozzuk meg a mangót és vágjuk fél cm-es szeletkékre.
  2. Tisztítsuk meg a fokhagymát, és zúzzuk össze.
  3. A bort forraljuk fel egy nagy serpenyőben.
  4. Minden fél csirkemellet vágjunk 4 felé. (12 darab lesz)
  5. Sózzuk be, és tegyük a forrásban lévő borba.
  6. Nagylángon főzzük benne kb 10 percig.
  7. Szedjük ki egy tálba a melleket.
  8. A borból egy bögrényit tegyünk félre, a többit öntsük ki a serpenyőből, erre már nem lesz szükség.
  9. A serpenyőben olvasszuk fel a vajat, tegyük bele a csirkemellet és a fokhagymát.
  10. Pirítsuk aranybarnára, de vigyázzunk, hogy a fokhagyma nehogy megégjen!
  11. Utána adjuk hozzá a szójaszószt, fahéjat, mangószeletkéket és a börge bort.
  12. Önsünk bele egy kevés narancslevet is (kb 1 dl).
  13. Lefedve kislángon főzzük puhára a csirkét.
  14. Ha elfő a leve, narancslével pótoljuk.
  15. Forrón tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 075
elküldve: 1
receptkönyvben: 139
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Blondevilke

Mióta szakács: 2010.08.19.
95 recept

receptjellemzők

konyha: dél-amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

borban főtt mangós csirke

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tinci30
tinci30 Sun, 2012-02-19 16:36

Ja...ettől függetlenül egyébként ma csináltam meg ezt a receptet és bombasztikusan finom lett.

blondevilke
Blondevilke / blondevilke Tue, 2012-02-21 16:38

Örülök, hogy ízlett. :)
És elő fogom szedni a japán szakácskönyvem és 'csakazértis' főzök belőle valamit. :DDDD
De akkor azt is ki kell majd próbálnod! :)

tinci30
tinci30 Tue, 2012-02-21 16:44

nincs kizárva hogy kipróbálom...de ha japán ákombákomokkal írod.....inkább feladom:))))

tinci30
tinci30 Sun, 2012-02-19 16:34

LUSTA??????????Egy anya??????
Irományodból feltételezem,hogy anyukád nem beszél angolul.
Kíváncsi lennék rá,te mennyire lennél lusta egy kínai szakácskönyvből főzni,ami kínaiul van írva.
Ha már egyszer eljutottál egy ilyen pompázatos helyre,találhattál volna valami testre szabottabb ajándékot is,ahelyett hogy ezen az oldalon negatív jelzőkkel illetszt egy anyukát!!!!

blondevilke
Blondevilke / blondevilke Tue, 2012-02-21 16:36

Kedves Tinci!
Csak hogy tudd imádom az anyukámat. És nem Őt illettem lusta jelzővel, mert egyáltalán nem az. Hanem FŐZNI volt lusta a könyvből. Tud angolul, tehát tudott volna főzni belőle, nem volt nyelvi akadálya. És kapott sok szép ajándékot, nemcsak egy könyvet.
Szóval nem kell így felháborodni.

keXi
keX / keXi Sun, 2011-01-23 15:22

  Köszönöm ezt a fantasztikus receptet! Személyes kedvencem lett, már harmadjára csinálom! (jó is ha akciós a mangó ;))

blondevilke
Blondevilke / blondevilke Sun, 2011-03-06 16:51

Szerintem a mangót nem túlérett, kicsit keményebb barackkal, vagy körtével is lehetne helyettesíteni. Ezeknek a gyümölcsöknek az íze is passzol a boros-fahéjas ízvilághoz.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2010-10-27 20:17

Kedves blondevilke!Nagyon jó ötlet, hogy karibi ízvilágban kalandozol.Várom a recepteket nagyon,köszi.Szép napot holnapra!Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2010-10-26 09:40

Kijövök a mangós csirkével is, bár a Bahamák se semmi!!Köszi a csirkés csodát.Receptek közt.Szép napot!Éva-Anyóca

blondevilke
Blondevilke / blondevilke Wed, 2010-10-27 16:04

Remélem ízleni fog, most ráálltunk a karib ízvilágra :) Még igyekszem sok fincsi receptet elkészíteni és megosztani. puszi
Devilke

530
fehérbor 7 dl
csirkemell filé 1.5 db
1 teáskanál
vaj 100 g
fokhagyma 5 gerezd
mangó 2 közepes db
szójaszósz 2 ek
fahéj 0.25 tk
narancslé 1.5 dl