Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mangós eperlekvár

Mangós eperlekvár
Mangós eperlekvár
35 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tél közepén is a meleg nyári időt idézi :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előkészítés: a befőttes üvegeket forró vízben áztatjuk, kifőzzük.
  2. Az eper szárát leszedjük, és legalább 3x átmossuk, ha szükséges daraboljuk.
  3. Ha lekvárosabbra szeretnénk, krumplinyomóval is összetörhetjük, a botmixeres pürésítéstől elveszíti szép, élénkpiros színét. A mangó magját kikerülve nagyobb darabokra vágjuk, a húst kivágjuk a héjából, felkockázzuk. Kb. 1 nagyobb mangó kell hozzá.
  4. A gyümölcsöket és a megmosott mentalevelet egy főzőedényben összekeverjük a fele cukorral, és 1 órára hagyjuk állni, majd feltesszük főni.
  5. A maradék cukorral elkeverjük a dzsemfixet, és a melegedő gyümölcshöz keverjük. 5-6 percig forraljuk, a habját eltávolítjuk, majd az előkészített üvegekbe töltjük. (Én egy konyharuhával kibélelt kartondobozba állítom őket még forrón, letakarva másnapig hagyom, hogy kihűljenek.) Jó megoldás a hűtőtáska is :) -persze jégakku nélkül.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 292
elküldve: 4
receptkönyvben: 33
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nicki

Mióta szakács: 2012.04.10.
49 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: lekvárok-dzsemek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

eperlekvár mangóval, mangós-epres lekvár, mangó-eper lekvár

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

460
eper 1 kg
mangó 30 dkg
nádcukor 35 dkg
citromlé 1 citromból nyert
menta 4 db
dzsemfix 1 csomag