Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mangós írókrém

Mangós írókrém
Mangós írókrém
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a finom, frissítő, írós krém barackkal is kitűnő. A barackokat mielőtt kimagoznánk, forró vízzel forrázzuk le, és hámozzuk meg.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A mangót meghámozzuk, levágjuk a magról, kockákra vágjuk. Egy magas falú edénybe tesszük, hozzáadjuk a cukrot és a citromlét, és botmixerrel pürésítjük, majd hozzákeverjük az írót.
  2. A zselatint kicsavarjuk egy edénykében, alacsony hőmérsékleten felolvasztjuk, hozzákeverünk 2-3 ek-nyit a gyümölcsös íróból, majd a maradékhoz keverjük. Hidegre tesszük.
  3. A tejszínt kemény habbá verjük, kb. 4 evőkanállal félreteszünk a tálaláshoz, a maradékot a zselésedő krémhez keverjük. Poharakba osztjuk, és legalább 4 órára betesszük a hűtőbe, maradék tejszínhabbal díszítjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 844
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1940 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
diéta: gluténmentes
alkalom: karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mangókrém

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

317
lapzselatin 6 db
mangó 1 db
citromlé 2 ek
cukor 4 ek
író 400 ml
habtejszín 250 g