Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mangós-karamelles desszert

Mangós-karamelles desszert
Mangós-karamelles desszert
65 perc / előkészület: 25 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mangókompót, finom puding, a ropogós karamellréteg egyenként is finom, de így együtt egy álom.

hozzávalók / 4 adag

A mangókompóthoz:

A karamellpudinghoz:

A tálaláshoz:

Szólj hozzá!

elkészítés

Mangókompót

  1. A kompóthoz a mangót meghámozzuk, a gyümölcshúst levágjuk a magról. 150 g gyümölcsöt, a limelével, lime héjjal és narancslével pürésítjük.
  2. A maradék mangót apró kockákra vágjuk. A mangópürét felfőzzük. Az étkezési keményítőt kevés hideg vízzel elkeverjük, a fövő püréhez keverjük, és felfőzzük. Hozzákavarjuk a mangó kockákat, és hagyjuk hűlni.

Karamellpuding

  1. A karamellpudinghoz a tojások sárgáját a porcukorral krémesre keverjük, a végén hozzákeverjük a lisztet. A tejet a tejszínnel felfőzzük. A cukrot egy serpenyőben karamellizáljuk, felöntjük a tejes-tejszínnel, és főzzük, míg a karamell elolvad.
  2. A karamelles tejet a tojássárga masszához kavarjuk, visszaöntjük a lábasba, és állandó kavarás mellett körülbelül 30 másodpercig főzzük, amíg besűrűsödik. Levesszük a tűzről, a pudingot egy tálba öntjük, fóliával befedjük, hogy megelőzzük a bőr képződést, és hagyjuk hűlni.

Tálalás

  1. A pudingot és a mangó kompótot elosztjuk 4 pohárba, és kb. 1 órára hűtőbe tesszük.
  2. Tálalás előtt megszórjuk a cukorral, és karamellizáló pisztollyal karamellizáljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 763
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

karamelles-mangós édesség,mangós pohárkrém karamellel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

435
mangó 1 db
lime héja 1 lime-ból nyert
limelé 1 ek
narancslé 6 evőkanál
étkezési keményítő 5 g
tojássárgája 4 db
porcukor 20 g
finomliszt 1 púpozott ek
barna cukor 80 g
tej 200 ml
habtejszín 200 ml
barna cukor 6 teáskanál