Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mangós szelet

Mangós szelet
Mangós szelet
50 perc / előkészület: 40 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az elkészítés idejét a hűtés növeli, de nagyon finom sütemény a végeredmény. Érdemes a hűtést az éjszakára időzíteni.

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Krém

Máz

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóiból omlós tésztát készítünk, egy 24x24 cm-es formába nyújtjuk, perem nélkül.
  2. 30 percet hűtjük, majd 200°C-ra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük.
  3. Kihűtjük.

Krém

  1. Az apróra vágott gyümölcsöt a cukorral és a borral felforraljuk, kb. 10 perig főzzük.
  2. A beáztatott, majd kinyomkodott zselatint feloldjuk a forró gyümölcsszószban. Kevergetéssel kihűtjük.
  3. A habtejszínből kemény habot verünk, és a joghurttal felváltva a kihűlt mangózseléhez adjuk.
  4. Az így kapott krémet a kihűlt tésztára kenjük.
  5. Hűtőszekrényben dermedni hagyjuk néhány órát.

Máz

  1. A tortazseléport a csomagoláson lévő útmutató szerint a mangónektárral és a vízzel felfőzzük, hűlni hagyjuk, majd rákenjük a lehűlt krémre.
  2. Tetejére csokoládéforgácsot szórunk.
  3. Miután megszilárdult, szeletelhető.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24x24 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 884
elküldve: 1
receptkönyvben: 19
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

A konyha világa

Mióta szakács: 2015.03.17.
70 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: pite
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mangós sütemény, mangópite

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

807
finomliszt 15 dkg
vaj 7.5 dkg
cukor 5 dkg
tojássárgája 1 db
1 kávéskanál
mangó 30 dkg
lapzselatin 5 db
cukor 12 dkg
fehérbor 0.5 dl
habtejszín 3 dl
joghurt 160 g
tortazselé 1 csomag
rostos gyümölcslé 2 dl
víz 0.5 dl
csokoládéforgács 3 ek