Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Maradékmentő csirkemell csontleves

Maradékmentő csirkemell csontleves
Maradékmentő csirkemell csontleves
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a leves maradékmentés miatt készült. Így nagyon gyorsan elkészült a háromfogásos ebéd, a leves mellé a rókagombás-krémsajtos csirkemellből és az egyszerű túrós-lekváros süteményből állt. A leveshez csigatésztát főztem. Az általam felhasznált hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 36 kalória van. Így ezt a levest még diétába is be lehet illeszteni a kevés kalóriatartalma miatt.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk. A mellcsontot és a bőrt is megmossuk.
  2. Egy lábosba beleteszünk mindent. Megsózzuk, beleteszünk egész feketebors szemeket, megszórjuk a pirospaprikával. Felengedjük annyi hideg vízzel, hogy jól ellepje.
  3. Ha felforrt, akkor egészen kis lángra tesszük, és kb. 1 órát főzzük. Ha minden zöldség megpuhult, és a hús is könnyen lejön a csontról, akkor lehúzzuk a tűzről.
  4. A levesből kiszedjük a zöldségeket, a csontot és a bőrt. A levet átszűrjük. A csontról leszedjük a húsdarabokat.
  5. Melegen tálaljuk a levest a belefőtt zöldségekkel és a csontról lefejtett húsdarabokkal. Én még csigatésztát is kínáltam mellé.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 346
elküldve: 1
receptkönyvben: 31
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
maradék ételből: maradék húsból
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

húsleves, csontleves, húsleves csirkecsontból

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Thu, 2014-09-25 14:17

Kedves b-n! Köszönöm! A bőr megadja a kellő zsírosságát, és a csont, és a rajta maradt hús pedig a húsleves ízt. És persze a finom zöldségek is tartalmassá teszik. És gyakorlatilag fillérekből elkészül egy fogás. Üdv:Kinga

b-n
b-n Thu, 2014-09-25 14:02

Ennek a levesnek az illata és az íze is isteni!

45
levescsont 27 dkg
sárgarépa 15 dkg
fehérrépa 5 dkg
zeller 1 kis db
zellerlevél 6 db
vöröshagyma 1 kis db
petrezselyem 1 csokor
fekete bors 1 teáskanál
fűszerpaprika 1 teáskanál
0 ízlés szerint
víz 1.5 l