Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Maradékmentő húsvéti pite

Maradékmentő húsvéti pite
Maradékmentő húsvéti pite
gyors recept | szponzorált tartalom
60 perc / előkészület: 25 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Praktikus maradékmentő recept húsvét utánra, tojással, sonkával és medvehagymával!
Imádjuk! :)

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. Egy nagy tálban elkeverjük a lisztet a sóval, majd belemorzsoljuk a margarint. Hozzáadjuk a tojássárgáját és a hideg vizet, és gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk.
  2. Hűtőbe tesszük legalább 30 percre pihenni.
  3. A lehűlt tésztát kinyújtjuk, majd a piteformába igazgatjuk. Sütőpapírral lefedjük, és sütőbabbal megszórjuk, hogy az elősütés közben ne púposodjon fel a pite.
  4. 180 fokon 15 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

A töltelékhez

  1. Egy tálban 4 tojást felverünk, sózzuk, borsozzuk, majd az elősütött pitetésztára öntjük.
  2. A maradék főtt sonkát felkockázzuk, a medvehagymát aprítjuk, a sajtot lereszeljük.
  3. A tojásos keverékre szórjuk a felkockázott főtt sonkát, majd az aprított medvehagymát, végül beterítjük a reszelt sajttal.
  4. 180 fokon 20-25 percig sütjük, majd a sütőből kivéve 10-15 percig hagyjuk pihenni, és már szeletelhetjük is!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 18 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 467
elküldve: 1
receptkönyvben: 98
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Rama

Mióta szakács: 2017.05.19.
12 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból
kategória: pite
szezon: tavasz
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

sonkás lepény

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

320
finomliszt 20 dkg
0 ízlés szerint
margarin 10 dkg
tojássárgája 1 db
víz 3 ek
tojás 4 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
főtt sonka 10 dkg
medvehagyma 1 csokor
sajt 15 dkg