Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Maradékmentő töltött burgonya

Maradékmentő töltött burgonya
Maradékmentő töltött burgonya
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha még mindig a húsvéti sonka maradékát rakosgatnánk, itt egy tuti recept a felhasználására. A legtöbb maradék megtalálja a helyét a töltött krumpliban. Tökéletesen felhasználható hozzá a maradék ragu, hűtőben tengődő zöldségek, felvágottak, vagy akár az elunt sült csirke maradványai. Új értelmet adhatunk nekik apróra vágva, kis sajttal, fűszerekkel összekeverve, krumpliba töltve és ropogós, aranybarnára sütve.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Krumplikat alaposan megmossuk, és sós vízben héjastól félpuhára főzzük.
  2. A hozzávalókat apró kockára vágjuk, és olívaolajon lepirítjuk őket. (Kivétel a mozzarella-kockák, petrezselyem és tojás). Ízesítjük sóval, borssal, majd félretesszük kicsit hűlni.
  3. A megfőtt krumplik tetejét levágjuk, és óvatosan kikaparjuk a belsejét. Amit félreteszünk a töltelékhez.
  4. A kihűlt töltelékhez hozzákeverjük a burgonya kikapart belsejét, a mozzarellát, petrezselymet, tojást, alaposan összekeverjük.
  5. A burgonyacsónakok belsejét sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, és szórunk bele reszelt sajtot.
  6. Megtöltjük őket a kész töltelékkel, szórunk rá reszelt sajtot és rátesszük a tetejüket. Amiket megkenünk kevés olívaolajjal, és szórunk rá még egy kis reszelt sajtot. Így mehet is az előmelegített sütőben 180°C fokra 30-40 percre.
  7. Friss salátaágyon tálaljuk vagy főtt rizzsel, esetleg készíthetünk hozzá tartármártást is.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 396
elküldve: 0
receptkönyvben: 39
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1140 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék húsból, maradék tojásból
kategória: töltött zöldség
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

töltött krumpli

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

449
burgonya 4 db
olívaolaj 4 ek
vöröshagyma 1 közepes db
pulykamell sonka 100 g
cukkini 0.5 db
csiperkegomba 4 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
szerecsendió 0 ízlés szerint
spenót 50 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 3 ek
mozzarella 120 g
tojás 1 db
mozzarella 200 g
salátakeverék 300 g