Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marcipán gombák

Marcipán gombák
Marcipán gombák
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A rokonság első kérdése karácsonykor: csináltál emberkéket?

Én mindig dupla adagot készítek. Emberkéknek én neveztem el kiskoromban, amikor a nagyi csinálta őket.

Én nem gombáknak láttam, hanem kalapos emberkének azt az édeséget. :D

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A mandulát lobogó vízbe téve, könnyen ki tudjuk a héjából pattintani.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mandulát, a porcukrot, a citromlevet és a tojásfehérjét, amit kicsit felverünk, nem kell kőkeményre összegyúrni.
  2. Elfelezzük, és az egyik felébe rakjuk a kakaóport. Ha szükséges, még egy kis citromlevet is.
  3. A fehérből megformázzuk a gomba szárát.
  4. A kakaósból a gomba kalapját.
  5. Egymásra illesztjük. Kb. 25 db lesz ebből a mennyiségből.
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 055
elküldve: 1
receptkönyvben: 124
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Kovács Györgyi

Mióta szakács: 2011.07.04.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
kategória: bonbonok
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
alkalom: karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mandulás-csokis gombák, marcipános kalapos emberkék, csokis-marcipános desszert

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

554
mandula 20 dkg
porcukor 25 dkg
tojásfehérje 1 db
citromlé 2 ek
cukrozatlan kakaópor 2 ek