Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marcipán rózsa

Marcipán rózsa
Marcipán rózsa
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Születésnapi tortára készültek.

hozzávalók / 7 adag

  • 10 dkg marcipán
  • 1 kávéskanál zselés ételfesték (én fogpiszkálóval szoktam kenegetni a marcipánt)

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Vegyünk 10 dkg marcipánt, ezt felezzük el, az egyik felét feketével, a másik felét pirossal színezzük be. Ezt követően folpackba tegyük bele az egyik színt, csomagoljuk be, így ki tudjuk nyújtani, és nem ragad rá semmire a marcipán.
  2. Ha kinyújtottuk kb. 1-2 mm vastagságúra, akkor a legkisebb pogácsaszaggatóval kis köröket szaggatunk. Egy nagyobb rózsához 11 kis körre lesz szükség.
  3. Ha kiszaggattuk a köröket, az elsőt pöndörítsük fel, ez lesz a közepe, a következő szirmokat pedig tegyük a közepe köré, mégpedig úgy, hogy mindig kicsit kilógjon, tehát a másiknál magasabb legyen, illetve mindig arrébb. Ha felraktuk az összes szirmot hajlítsuk meg picit a végét.
  4. A legutolsó lépés az alját kicsit megsodorni a rózsánknak, hogy le tudjuk vágni a késsel, ezzel talpat/alátámasztást csinálunk a rózsának.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 2 660
elküldve: 0
receptkönyvben: 30
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Gubo

Mióta szakács: 2013.07.06.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
mikor: mindig
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: vegán
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

marcipán rózsák házilag, marcipán rózsák szülinapi tortára, szülinapi rózsák marcipánból

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

66
marcipán 10 dkg
ételfesték 1 kávéskanál