Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marcipángyümölcsös torta

Marcipángyümölcsös torta
Marcipángyümölcsös torta
80 perc / előkészület: 60 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Keresztlányom kislányának készült a torta a névnapjára. Ő "tervezte" egy sütős számítógépes játékon. Az volt a pláne, hogy olyan legyen, amilyennek Ő tervezte.

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A krémhez

A borításhoz

A díszítéshez

ajánlat

Gyermeknek alkalomra.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük. A sütőt bemelegítjük 180 fokra.
  2. A tojások fehérjét egy keverőtálban a sóval és a citromlével habverővel keményre verjük, majd kanalanként  beletesszük a cukrokat. Addig keverjük amig serceg a cukor, + 1 perc.
  3. A tojássárgákat egyesével belekeverjük, jó kemény masszát kapunk.
  4. A lisztet elkeverjük a sütőporra,l és 1-2 kanállal gyors-durva mozdulatokkal fakanállal a masszába keverjük. Utána lassan-óvatosan, nem kell teljesen simának lennie.
  5. A masszát beöntjük a formába, és mehet a sütőbe.
  6. 10 percig nem szabad kinyitni a sütőt, majd visszavesszük 150-160 fokra, és még tovább sütjük tűpróbáig.
  7. Ha már jó, kikapcsoljuk a sütőt, és még kicsit bent hagyjuk nyitott ajtó mellett.
  8. Kivesszük, hagyjuk hűlni, majd körvevágjuk egy éles késsel, és a forma oldalát levesszük. Rácson hagyjuk kihűlni, majd háromba vágjuk.
  9. Krém:  egy üveg meggybefőtt levét kiegészítjük vízzel, hogy fél liter legyen. Elkeverjük benne a pudingot és a cukrot, majd felfőzzük. Teljesen hagyjuk kihűlni! Érdemes előző nap elkészíteni.
  10. A  mascarponét összekeverjük a pudinggal, a vaníliás cukorral, sóval, és ízlés szerint, ha kell a porcukorral.
  11. Ezzel megkenjük a piskóta lapokat, és rátesszük a jól lecsöpögtetett meggyet.
  12. Kívülre: megfőzzük a pudingot a tejben, és még melegen beletördeljül a fehércsokit, és jól kihűtjük. Ezt is érdemes előző nap! Másnap jól átpaszírozzuk egy szitán, hogy ne legyen csomós.
  13. A Hulalát jó keményre verjük, és összekeverjük a pudinggal. Ezt a krémet lehet  igény szerint ételfestékkel v. szörppel színezni.
  14. Ezzel a krémmel kívülről bekenjük, és díszíthető a torta kedvünk szerint.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 28 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 145
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Boszi

Mióta szakács: 2012.02.16.
159 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mascarponés meggyes torta, pudingos torta, marcipános torta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

448
tojás 8 db
citromlé 2 csepp
1 csipet
cukor 6 ek
vaníliás cukor 2 csomag
finomliszt 8 evőkanál
sütőpor 0.5 csomag
mascarpone 25 dkg
meggybefőtt 360 g
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 2 ek
vaníliás pudingpor 1 csomag
1 csipet
porcukor 1 ek
tejszínízű pudingpor 1 csomag
tej 3.5 dl
növényi habtejszín 2.5 dl
fehér csokoládé 5 dkg
ételfesték 1 kávéskanál
gumicukor 100 g
marcipán 20 dkg