Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marcipánkrémes-aszalt meggyes csiga

Marcipánkrémes-aszalt meggyes csiga
Marcipánkrémes-aszalt meggyes csiga
90 perc / előkészület: 60 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régóta szemeztem már ezzel a recepttel, most jött el az ideje, hogy el is készítsem. Nem bántam meg, nagyon finom lett!

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az aszalt meggyet meglocsoljuk a mandulalikőrrel, és félretesszük.
  2. A tésztához az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk. A liszt közepébe kis mélyedést vájunk, beleöntjük az élesztős keveréket, hozzáadjuk a tojássárgákat, a maradék cukrot, a tejet és a sót. Jól kidagasztjuk, és ha már összeállt a tészta, hozzádolgozzuk az olvasztott vajat. Közepesen lágy tésztát kell, hogy kapjunk. Félretesszük, és kb. fél óra alatt a duplájára kelesztjük.
  3. A marcipánmasszát lereszeljük, hozzáadjuk a margarint, a tojássárgákat, a lisztet, és szép, sima krémmé keverjük.
  4. A tésztát kb. 55x35 cm-es téglalppá nyújtjuk, megkenjük a marcipános krémmel, megszórjuk az aszalt meggyel, és jó szorosan feltekerjük.
  5. A tekercsből kb. 1,5 cm vastag csigákat vágunk, kivajazott tepsibe tesszük, a tetejét megszórjuk mandulaforgáccsal, és letakarva, még 15-20 percet kelesztjük. Előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük.
  6. Ha kisült, a baracklekvárt a mandulalikőrrel megforrósítjuk, és még melegen megkenjük vele a csigák tetejét.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x40 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 849
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Melika

Mióta szakács: 2011.09.13.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

mandulás-meggyes csiga, marcipános-meggyes kelt tekercsek lekvárral és mandulaforgáccsal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

719
finomliszt 50 dkg
friss élesztő 2 dkg
cukor 6 dkg
1 kávéskanál
tej 2.5 dl
tojássárgája 2 db
vaj 8 dkg
vaj 1 ek
aszalt gyümölcsök 20 dkg
marcipán 30 dkg
vaj 15 dkg
finomliszt 10 dkg
tojássárgája 5 db
likőr 5 ek
sárgabaracklekvár 5 dkg
likőr 2 ek
mandulapehely 3 dkg