Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marcipánkrémes levendulás linzer

Marcipánkrémes levendulás linzer
Marcipánkrémes levendulás linzer
50 perc / előkészület: 40 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A süti apropóját az adta, hogy levendulaszirupot vettem (zabálnivaló csatos üvegben) és midenképpen ki szerettem volna próbálni. A karácsony előtti miskolci sütipartira ezzel készültem.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval együtt homogén masszát gyúrunk.
  2. Fóliába csomagolva hűtőben legalább egy fél órán át pihentetjük.
  3. A krémhez a keményítőt a tejszínnel csomómentesen elkeverjük, majd krémet főzünk belőle. A még forró krémbe keverjük a marcipánmasszát és alaposan eldolgozzuk. A langyos krémbe tesszük a vajat és azzal is alaposan elkeverjük. Hűtjük.
  4. A tésztát kb. 3 mm vastagra kinyújtjuk, majd tetszőleges formával kiszúrjuk. 180 fokos sütőben kb. 10 percig sütjük (amíg a szélük elkezd éppen hogy barnulni). Hűtjük, majd a krémmel megtöltjük.
 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 563
elküldve: 3
receptkönyvben: 193
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Juci (strawberry)

Mióta szakács: 2010.03.31.
162 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
alkalom: karácsonyi édességek, Valentin-nap
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

marcipános-levendulás linzer, levendulás linzer marcipánkrémmel

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Habzsidőzsi
Habzsidőzsi Sun, 2013-08-04 17:03

Kedves Juci !

Mindenképpen elkészítem
,de a sütiformáról érdekelődnék,hogy középen a tölteléket tartja valami ?

Előre is köszi !

Sofía
Sofía Sat, 2012-08-11 09:51

Azt hiszem nemsokára én is kipróbálom. Kinéztem itt egy szirup receptet is, már csak levendulát kell szereznem.

lizabennet
lizabennet Thu, 2011-12-01 21:12

Szia Juci, nem tudom, honnan szerezzek szaritott levendulat - elhagyhato a receptbol? Koszi

levendula15
levendula15 Thu, 2011-01-13 19:17

Éljen-éljen! Szeretem a levendulát(lásd név)! Ez a fotó pedig nagyon ízléses!

bokine
bokine / bokine Thu, 2011-01-13 10:51

Kedves Juci! Már megint beindítottad a fantáziám a levendulával:-D Gyönyörű a képed, és a süti íze is meg van a képzeletemben. Ki fogom próbálni. Hol vetted a levendulaszirupot? Puszi: Erika

1015
finomliszt 35 dkg
porcukor 5 dkg
tojás 1 db
vaj 20 dkg
levendulaszirup 2 ek
levendula 10 db
citromhéj 2 citromból nyert
habtejszín 2 dl
étkezési keményítő 20 g
marcipán 5 dkg
vaj 1 ek
porcukor 1 teáskanál