Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marcipánnal töltött keksz

Marcipánnal töltött keksz
Marcipánnal töltött keksz
45 perc / előkészület: 25 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a marcipánt, úgyhogy megcsináltam ezt a kekszet, és nagyon finom lett. A receptet a Kiskuktánál találtam.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat összedolgozzuk a marcipán kivételével.
  2. 15 percre hűtőbe tesszük.
  3. Kb. 3 mm vastagra kinyújtjuk a tésztát, és tetszőleges formákat szaggatunk.
  4. A marcipánt kinyújtjuk, és kisebb szaggatóval kiszaggatjuk.
  5. A kiszaggatott tésztadarabokra marcipánt teszünk, majd lefedjük másik kiszaggatott tésztadarabokkal, és a széleket összenyomkodjuk.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben 170 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 20 182
elküldve: 15
receptkönyvben: 510
elkészítve: 28/38
Facebookon megjelent: -

szakács

Flóra

Mióta szakács: 2009.08.25.
318 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

keksz marcipánnal töltve, csokis keksz marcipán töltelékkel, marcipánt rejtő csokis keksz

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

rejtettk
rejtettk Sat, 2018-02-10 18:03

220 helyett 200 gramm lisztet raktam bele, és 150 helyett 100 gramm vajat (mert így csak ki kellett csomagolni, és nem kellett mérni). Nekem nagyon jól gyúrható, nyújtható lett, és a végeredmény is finom. Kicsit puhábban szeretem, ezért csak 16 percig sült.
Viszont azt elrontottam, hogy kicsit kevés marcipánt raktam a kekszekre. A tészta szerencsére nagyon finom, ezért annyira nem hiányzik a több marcipán.
Köszönöm a receptet!

panna86
panna86 Fri, 2013-12-20 21:05

Szia Flóra! Meg tudnád nekem mondani, hogy meddig áll el ez a keksz, ha fémdobozban tárolom? Köszi előre is! :-)

zsuzsi76
zsuzsi76 Tue, 2012-11-20 20:26

Vaj helyett margarinnal is elkészíthető? Mi marcipán imádók vagyunk, akkor ezek szerint lehet dupla adaggal kéne indítanom? :-)

Humusz
Humusz Sat, 2012-11-17 10:44

Kicsit változtattam a recepten, hogy a cukorbeteg családtag is ehessen belőle egy-két darabot és nem bántam meg. Nagyon finom és könnyen elkészíthető keksz, még biztos fogok csinálni. :)
(Kalória és szénhidrátcsökkentő módosításaim: "szoójuditos" zabpelyhes lisztkeverék - rostosabb lévén elbírt a tészta +2 dkg margarint; a kétféle cukor helyett 5 dkg xilitet használtam)

thesmilingone
thesmilingone / thesmilingone Tue, 2012-02-14 17:59

Ma délután megsütöttem. Szépen kis kosárkába kiszedegettem, csak azt nem tudom minek, mert drága szüleim azon melegében mind megették. És már reklamálnak a következő adagért! :)

489
finomliszt 22 dkg
sütőpor 1 tk
1 csipet
cukrozatlan kakaópor 2 dkg
vaj 15 dkg
porcukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tojássárgája 2 db
marcipán 10 dkg