Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marcipánnal töltött sárgabarack

Marcipánnal töltött sárgabarack
Marcipánnal töltött sárgabarack
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Zseniálisan egyszerű finomság! Az ihletet - az általam nagyon szeretett rumban eltett gyümölcskompót - rumtropf adta... Mennyiségek nélkül sajnos nem tudtam megadni a receptet, de igazából feléből, negyedéből is megvalósítható a desszert. Én kb. 15-20 db barackot áztattam be, majd töltöttem be marcipánnal, és vontam be csokival. Pálinkával, brandyvel karakánabb lesz a barack, a vodka csak a "végén" érezteti a hatását; ahogy picit, kellemesen zsibbadni kezd az ember szájpadlása... zseniális!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Gasztro ajándéknak avagy a magunk örömére :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az aszalt gyümölcsöt beáztatjuk annyi vodkába, pálinkába vagy brandy-be, ami szépen épp ellepi. 12 órát állni hagyjuk.
  2. Másnap alaposan lecsepegtetjük!
  3. Éles késsel kis zsebet vágunk a barackokba, amit keskeny csíkokra vágott marcipánnal betöltünk.
  4. A csokoládét felolvasztjuk, és megforgatjuk benne a betöltött barackokat. Folpackra tesszük a szemeket, és a teljes dermedés után szépen le tudjuk venni őket. Hűtőben tároljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 097
elküldve: 1
receptkönyvben: 57
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

nyihaj

Mióta szakács: 2011.07.20.
120 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi gasztroajándék, szilveszter
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gyümölcs bonbon marcipánnal, alkoholos gyümölcs bonbon, alkoholos-marcipános aszalt barack

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

520
aszalt sárgabarack 25 dkg
marcipán 10 dkg
pálinka 2 dl
étcsokoládé 10 dkg