Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marcipános csokitorta

Marcipános csokitorta
Marcipános csokitorta
210 perc / előkészület: 120 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Drága édesanyám születésnapjára készítettem ezt a tortát.
Igazából ez a csokikrém az ő specialitása, évek óta az egyik kedvencünk, most csak egy kicsit ünnepivé tettem a marcipánnal. :-)
A marcipán és a csokoládé valami isteni finom együtt, de azt hiszem, hogy ezzel most nem mondtam semmi újat! :-D
Nem állítom, hogy ez lett a legszebb tortám, a csoki ellenállt az igyekezetemnek, nem lett szép sima, viszont tényleg nagyon finom! :-)

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A csokikrémhez

A díszítéshez

ajánlat

Szeretettel ajánlom minden csokirajongónak. :-)

Szólj hozzá!

elkészítés

A piskóta elkészítése:

  1. A tortaformát sütőpapírral kibéleljük, kivajazzuk, kilisztezzük.
  2. A tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk. Kimérjük a lisztet, belekeverjük a sütőport, és beleszitáljuk a kakaóport.
  3. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.
  4. A tojáshabot és a kakaós lisztet óvatosan a tojásmasszába forgatjuk, majd beleöntjük a tortaformába, és előmelegített sütőben megsütjük. 

A csokikrém elkészítése:

  1. A tojást összekeverjük 10 dkg cukorral, beleszitáljuk a kakaóport, és kanalanként hozzákeverjük a lisztet. A tejjel apránként, hogy ne legyen csomós, önthető masszává hígítjuk.
  2. A maradék tejet felforraljuk, majd a tűzről félrehúzva hozzákeverjük a kakaós masszát. Visszatesszük a tűzre, és kis lángon, állandó keverés mellett összeforraljuk. Kihűtjük.
  3. A vajat habosra keverjük a maradék cukorral, és a kihűlt csokikrémmel összekeverjük.

Összeállítás:

  1. A marcipánmasszát összegyúrjuk a porcukorral, kettéválasztjuk 1/3-2/3 arányban. Mindkét darabot kör alakúra nyújtjuk porcukorral megszórt deszkán.
  2. A piskótát három lapra vágjuk.
  3. Az alsó lapot megkenjük krémmel, rátesszük a középső lapot, melyet szintén krémmel kenünk meg. Erre borítjuk a kisebbik marcipánlapot.
  4. Befedjük a harmadik lappal, a torta oldalát is megkenjük krémmel, majd az összes maradék krémet a torta tetejére halmozzuk, ívesre formázzuk. Az egész tortát beborítjuk a nagyobbik marcipánlappal.
  5. A csokoládét felolvasztjuk, és a tortára csorgatjuk.

  • sütési hőfok: 120°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 23 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 21 364
elküldve: 10
receptkönyvben: 330
elkészítve: 14/21
Facebookon megjelent: -

szakács

nyamóka

Mióta szakács: 2010.07.17.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap

egyéb elnevezések

csokitorta marcipánnal, csokis-marcipános torta

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

heskarte
altermami / heskarte Mon, 2013-08-05 10:53

Kedves Nyamóka!
Párom szülinapjára szeretném megcsinálni a tortád. Olyan kérdésem lenne,hogy a krémbe mindenképp vaj kell, vagy a margarin is jó? Köszönöm ha mielőbb válaszolsz :)

GJucika
Jucika / GJucika Tue, 2012-03-27 16:15

Kedves Nyamóka!
Elkészítettem, köszi a receptet!
Egy dolgot "rontottam el", a krémet a vaj hozzáadása után sehogy sem tudtam simára keverni. Az íze és az állaga ettől függetlenül jó lett. Mi lehetett a hiba?
Üdv: Judit

van3k
Van3k / van3k Fri, 2012-03-16 17:09

Nagyon szépen köszönöm a receptet, minden tökéletesen sikerült, csak ajánlani tudom a tortát!
Kezdő sütögetőnek mondom magam, főzni jobban tudok :) Mégis rendkívülire sikerült a torta, már szilárdul a csokimáz rajta, alig bírom a férfiakat vissza tartani a hűtőtől, nehogy megegyék! :)

brumi.1
brumi.1 Sun, 2012-02-26 14:07

Kedves Nyamóka!

Nagyon tetszik a tortád, szerintem is nagyon szép:)Szeretném elkészíteni apukám 60. szülinapjára. A kérdésem az lenne, hogy szerinted el tudom-e készíteni 28 cm-es tortaformában (csak ilyenem van itthon), ugyanezekkel a mennyiségekkel, csak a tortát nem 3, hanem csak 2 lapra vágnám?
Előre is köszi a választ
Üdv
Linda

nyamóka
nyamóka / nyamóka Tue, 2012-03-13 17:25

Kedves Linda! Ne haragudj a kicsit megkésett válaszért, remélem, nem kések még el vele nagyon! Szerintem nyugodtan készítheted picit nagyobb tortaformában a piskótát, ugyanezekkel a mennyiségekkel, sőt, úgy gondolom, hogy még akkor is el fogod tudni vágni 3 lapra, mert még akkor is elég magas lesz hozzá. Ez a piskóta ugyanis jó magas szokott lenni így 8 tojásból nálam. :-) Nagyon örülök, hogy az én tortám választottad, remélem, hogy ízleni fog mindenkinek, és az ünnepelt is örülni fog neki! Sok boldog szülinapot kívánok apukádnak! Üdvözöl: Éva

viniviki
viniviki Sat, 2012-02-25 09:06

Kedves nyamóka!

Már másodszorra készítettem el ezt a finom sütit! A piskóta recept nagyon szuper, a krém pedig fantasztikus. Mivel mi, a cukorbetegség miatt nem ehetünk marcipánt, ezért ez kihagytam, de úgy érzem ez semmit sem rontott a sütemény élvezeti értékén.
Szép napot kívánok : Viki :)

nyamóka
nyamóka / nyamóka Tue, 2012-03-13 17:14

Kedves Viki! De örülök, hogy még ismétlés is volt, ez azt jelenti, hogy tényleg ízlett a tortám.
:-) Azt hiszem, nálunk is ez a torta készült el eddig legtöbbször, rendszeresen elővesszük, az egyik nagy kedvenc, anyukám kisérletezgette ki, míg tökéletesnek nem találta a család. A marcipánt én is csak ünnepnapokon teszem bele, de anélkül is teljes értékű csokitorta, az tény. :-) További szép napot neked: Éva

kiviki
kiviki Wed, 2012-02-15 15:26

Tegnap elkészítettem apukám születésnapjára, a marcipánnal nehezen boldogultam, de a csoki elfedett mindent :) Az íze pedig... tényleg magáért beszél, az egész családnak nagyon ízlett! Köszi a receptet, tuti elkészítem más alkalomra is! Viki

nyamóka
nyamóka / nyamóka Fri, 2012-02-24 19:30

Kedves kiviki! Az a legnagyon elismerés, ha megtartod a receptem, ez bizony nagyon jó érzés. :-)
A marcipánnal először én is megszenvedtem, de azért abba is bele lehet jönni. Azóta rájöttem, a titkokra, hogy sokkal könnyebb nagyobb darab marcipánnal dolgozni. ;-) Szép estét: Éva

jutkacsutka
jutkacsutka Sun, 2011-04-24 12:57

Most állok neki :-) a marcipán már készen van...
köszönöm a receptete!

nyamóka
nyamóka / nyamóka Mon, 2011-04-25 13:40

Kedves Jutkacsutka! Nagyon örülök, hogy elkészíted, szerintem nem fogsz csalódni benne, nálunk mindig nagy sikere van. Majd írd meg, hogy ízlett, nagyon örülnék neki! :-)
További szép ünnepet kívánok neked: Éva

nyamóka
nyamóka / nyamóka Tue, 2011-04-19 14:39

Kedves Angibangi! Köszönöm, nagyon kedves vagy! A máz szerintem nem lett igazán szép, viszont nagyon finom lett a torta, érdemes kipróbálni! :-) Üdvözöl: Éva

1702
tojás 8 db
cukor 8 ek
finomliszt 7 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 2 ek
sütőpor 0.5 csomag
1 csipet
tojás 1 db
tojássárgája 1 db
cukor 30 dkg
cukrozatlan kakaópor 3 ek
finomliszt 4 evőkanál
tej 6 dl
vaj 25 dkg
marcipán 20 dkg
porcukor 10 dkg
étcsokoládé 10 dkg