Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marcipános epres torta

Marcipános epres torta
Marcipános epres torta
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Dániában egyik kedves kolléganőm kedveskedett ezzel a tortával, amikor sikeresen leadtunk egy projektet. Azóta ha epret látok, mindig ez a torta jut eszembe. Remek összhangban vannak az ízek, és minden falat igazi kényeztetés.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A bevonathoz

A töltelékhez

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta alapanyagait összedolgozzuk, majd fóliába csomagolva fél órára a hűtőbe tesszük pihenni. 
  2. Közben habosra kikeverjük a cukrot a vajjal és a tojássárgával, majd a marcipánt reszelve hozzákeverjük.
  3. Az étkezési keményítőt kevés szobahőmérsékletű tejszínnel (kb. 1 dl) feloldjuk egy csészében, majd félretesszük.
  4. A krém hozzávalóit gőzfürdő felett állandó kavargatással sűrűsítjük, és amikor már kezd keményedni, hozzáadjuk a feloldott keményítőt.
  5. Amíg a krém kihűl, a tésztát kinyújtjuk egy sütőpapíron (hogy ne ragadjon az asztalhoz), majd kivajazott, kb. 20 cm átmérőjű formába tesszük, és 200 fokon 20 percet sütjük.
  6. A tölteléket és a krémet óvatosan összekeverjük.
  7. A kihűlt tésztát olvasztott csokoládéval bekenjük, a krémes tölteléket rákenjük, és a friss epreket a tetejére helyezzük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 20 cm
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 284
elküldve: 2
receptkönyvben: 63
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

kingal

Mióta szakács: 2013.05.30.
2 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap
receptverseny: Judafest receptverseny
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: torta
konyha: skandináv
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

marcipános epertorta, tejszínes torta eperrel, gyümölcsös marcipántorta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

656
finomliszt 20 dkg
vaj 15 dkg
cukor 5 dkg
tojássárgája 1 db
étcsokoládé 10 dkg
vaj 10 dkg
cukor 10 dkg
marcipán 10 dkg
tojássárgája 1 db
habtejszín 2 dl
tojássárgája 2 db
étkezési keményítő 2 evőkanál
cukor 1 ek
vanília kivonat 5 csepp
eper 50 dkg