Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marcipános-étcsokis húsvéti kalács

Marcipános-étcsokis húsvéti kalács
Marcipános-étcsokis húsvéti kalács
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy nagyon finom kalács, ami az ünnepi asztalon is megállja a helyét.

hozzávalók / 8 adag

Tésztához

Töltéshez

Kenéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

Dagasztás és első kelesztés

  1. A langyos tejbe beletesszük a cukrot, az élesztőt és 1 kanál lisztet. Alaposan elkeverjük, és langyos helyen felfuttatjuk.
  2. Egy tálban összekeverjük a maradék hozzávalókat: a liszteket, sikért, sót, édesítőszert, olajat, és hozzáadjuk a kovászt (a felfuttatott élesztőt).
  3. Sima tésztává dolgozzuk ki, egészen addig gyúrjuk, amíg a kezünktől és a tál oldalától elválik.
  4. Gombóccá formázzuk, tetejét pici liszttel meghintjük, és langyos helyen legalább a duplájára kelesztjük (kb. 1,5 óra).

töltés és második kelesztés

  1. A megkelt tésztát négy részre vágjuk, egyenként kb 60 cm hosszú és 15 cm széles darabra nyújtjuk.
  2. Kettőt apróra vágott étcsokoládéval, kettőt pedig marcipánnal töltünk, és feltekerjük a hosszabbik oldalától indulva. A marcipánt először picit átgyúrjuk, majd hosszú rúddá sodorjuk, így tesszük a tésztára feltekerés előtt. Így 4 db hosszú tekercset kapunk, amiket most össze kell fonnunk.
  3. Fonás után sütőlemezre rakjuk, amit sütőpapírral kibéleltünk.
  4. Langyos helyen ismét duplájára kelesztjük (1,5 óra).

sütés

  1. Közepesen meleg sütőben pirosra sütjük.
  2. A sütés vége előtt pár perccel megkenjük a cukros tejszínnel, ettől gyönyörű fényes lesz a teteje.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 526
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Orsi77

Mióta szakács: 2015.03.10.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Vénusz húsvéti receptverseny
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

csokis-marcipános fonott kalács, húsvéti kalács marcipánnal és csokival töltve

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

633
tej 4 dl
instant élesztő 1 tasak
graham-liszt 20 dkg
finomliszt 40 dkg
napraforgó olaj 1 dl
1 csipet
cukor 1 teáskanál
sikér 1 tk
folyékony édesítőszer 20 ml
marcipán 20 dkg
étcsokoládé 15 dkg
habtejszín 0.5 dl
cukor 1 teáskanál