Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marcipános keksz Évi nénitől

Marcipános keksz Évi nénitől
Marcipános keksz Évi nénitől
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kekszek listája, amit el szeretnék készíteni, szinte végtelen. Ez is egy közülük.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat a cukorral és tojással habosra keverjük, majd belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet, és belereszeljük a marcipánt nagy lyukú reszelőn.
  2. A tésztából kis zöld diónyi darabokat veszünk ki, és golyóvá sodrunk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Villával kb. 0,5 cm vékony koronggá nyomjuk szét, közepébe egy szem mandulát nyomunk.
  3. 170 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 15 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 39x33 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 4 045
elküldve: 0
receptkönyvben: 41
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

mandulás keksz, marcipános tallér, marcipános korong mandulával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

414
tönkölybúza liszt 19 dkg
vaj 9 dkg
marcipán 13 dkg
gyümölcscukor 4.5 dkg
tojás 1 db
vanília kivonat 1 teáskanál
sütőpor 0.5 teáskanál
mandula 20 dkg