Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marcipános-krémes kosarak

Marcipános-krémes kosarak
Marcipános-krémes kosarak
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kosár tésztája sokáig eláll, és csak annyit töltök meg belőle, ami éppen szükséges. A többi kosarakat dobozba teszem.

 

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

ajánlat

A krémbe is keverhetünk darált diót, akkor viszont ne tegyünk bele lisztet.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 5 dl tejben elkeverjük a pudingport, a lisztet és a cukrot. Sűrű krémmé főzzük. Kihűtve a vajjal habosra keverjük, rummal ízesítjük, és belereszeljük a marcipánt, majd összekeverjük.
  2. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, vékonyan kosárformákba nyomkodjuk.
  3. Előmelegített sütőben halványra sütjük.
  4. Megtöltjük a kosarakat, megszórjuk kakaóporral, vagy bevonjuk csokimázzal.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 138
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

marcipánkrémmel töltött kosárka, marcipános-dió sütemény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1006
finomliszt 25 dkg
vaj 15 dkg
tojás 1 db
dió 8 dkg
porcukor 10 dkg
tej 5 dl
finomliszt 2 evőkanál
pudingpor 1 csomag
rum 3 ek
vaj 12 dkg
cukor 15 dkg
marcipán 20 dkg
cukrozatlan kakaópor 1 ek
színes cukorka 1 ek