Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marcipános linzer szív

Marcipános linzer szív
Marcipános linzer szív
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ausztriai kirándulásunk alkalmával ettünk ilyen süteményt. Igyekeztem az ízeket jól megjegyezni, hogy itthon el tudjam készíteni. Úgy gondolom, elég jól sikerült a memorizálás :)

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az őrölt mandulát, lisztet, cukrot és a hideg vajat összegyúrjuk, és 1 órára fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük.
  2. Amíg a tésztánk pihen, a marcipánt a felvert tojásfehérjével és az átszitált porcukorral jól elkeverjük.
  3. A tésztát lisztezett deszkán 3-4 mm vékonyra kinyújtjuk, és kiszúrjuk egy kb.10 cm-es szív kiszúróval. Sütőpapírral fedett sütőlapra tesszük.
  4. A marcipánmasszát csillagcsöves habzsákba vagy tortadíszítőbe rakjuk, és a szívek szélét keretezzük vele. A közepét piros lekvárral kitöltjük.
  5. Előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 482
elküldve: 0
receptkönyvben: 35
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kovács Györgyi

Mióta szakács: 2011.07.04.
57 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
konyha: osztrák
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

linzer szív, marcipános linzer, piros lekváros linzer szív

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

547
mandula 8 dkg
cukor 8 dkg
finomliszt 28 dkg
vaj 20 dkg
marcipán 30 dkg
porcukor 10 dkg
tojásfehérje 1 db
lekvár/ dzsem 8 ek