Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marcipános-mákos párna feketeribizli-lekvárral

Marcipános-mákos párna feketeribizli-lekvárral
Marcipános-mákos párna feketeribizli-lekvárral
28 perc / előkészület: 15 perc sütés: 13 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az aprósütik kedvelőinek íme egy különleges párosítás. Aki önmagában is szereti a marcipánt, a mákot és a feketeribizlit, ezt a triót imádni fogja! :)

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Feketeribiszke-lekvár helyett használhatunk málna- vagy sárgabaracklekvárt is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, a sütőport, a csipet sót és mákot elkeverjük. Belekeverjük a lereszelt marcipánmasszát, és elmorzsoljuk benne a kockára vágott, hideg vajat.
  2. Ezután mehet bele a cukor, a tojássárgája és a tejföl. Közepesen lágy linzertésztát gyúrunk, és egy órát pihentetjük a hűtőszekrényben.
  3. Ha letelt a pihentetési idő, lisztezett munkafelületen kb. 0,5 cm-re nyújtjuk a tésztát, és cakkos szélű, szögletes kiszúróval négyszögeket szaggatunk.
  4. Ezután 1-1 db négyzetet 1 mokkáskanálnyi lekvárral megtöltünk, szélüket óvatosan lenyomogatjuk, és sütőpapíros tepsire helyezzük. Előmelegített, 180 fokos sütőben 13 perc alatt készre sütjük.
  5. Süteményrácson hagyjuk langyosra hűlni, majd porcukorral leszórjuk. Jól záródó dobozban sokáig eláll.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 946
elküldve: 2
receptkönyvben: 41
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

medea

Mióta szakács: 2014.04.03.
134 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

marcipános táska, ribizlilekváros marcipános batyu, mákos macipános batyu

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

564
finomliszt 20 dkg
sütőpor 1 tk
1 csipet
mák 10 dkg
marcipán 5 dkg
vaj 15 dkg
cukor 10 dkg
tojássárgája 1 db
tejföl 1.5 ek
feketeribizli lekvár 5 ek
porcukor 1 ek