Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marcipános málnakrém-torta

Marcipános málnakrém-torta
Marcipános málnakrém-torta
75 perc / előkészület: 40 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kislányom 2. születésnapjára akartam valami igazán széppel előrukkolni, de a piskotatésztám mindig összeesett, így eszembe jutott, hogy kipróbálom a tésztát a méteres kalácséból csinálni, és lám gyönyörű és finom lett a tésztája. A díszítés pedig jött magától. A marcipánfigurák pedig a lányom kedvencei.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

  • 65 dkg marcipán (ebből 60 dkg fehér színű, de ez is szabadon választható, 5 dkg színes a masnihoz)
  • 8 dkg tortabevonó (étcsokoládés a felirathoz)

A figurákhoz

  • 10 dkg marcipán (színenként, természetesen nem minden színből kell annyi, pl. fekete a szemnek, orrnak, stb.)

ajánlat

Nagyon könnyű és finom torta, bármikor elkészíthető.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a tésztát készítjük el, amelyhez a tojásokat szétválasztjuk, majd a tojássárgákat kikeverjük a porcukorral, apránként belekeverjük a vizet, az olajat és a sütőporos lisztet. 
  2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan hozzákeverjük az előzőekhez.
  3. A tésztát  kivajazott, kilisztezett (ez lehet rétesliszt vagy finomliszt) tortaformába öntjük.
  4. Sütőben megsütjük (tűpróbával ellenőrizzük). Majd hagyjuk kihűlni.
  5. Ezalatt a krémet elkészítjük: a tejszínt a cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük, majd amikor elértük a kívánt keménységet, hozzákeverjük a mascarponét, a zselatin fixet és a kiolvasztott, lecsepegtetett málnát. Ha összeállt a krém, akkor betesszük a hűtőbe dermedni 1 órára. Hagyjunk ki egy kicsi krémet, amibe nem teszünk málnát, mert ezzel fogjuk bekenni a tészta külsejét, ugyanis a színes krém átüt a fehér marcipánon.
  6. Amikor kihűlt minden, akkor összeállítjuk a tortát a következőképpen: a tésztát félbevágjuk, majd megkenjük a krémmel jó vastagon, ezután összeillesztjük a két tésztafelet és a külsejét is bekenjük a fehér krémmel, majd a hűtőbe tesszük hűlni egy kicsit (fél óra elég).
  7. Ezalatt kinyújtjuk a marcipánt: a gyúródeszkára porcukrot szórunk, és ezen kezdjük nyújtani a marcipánt kb. 2-3 mm-es vastagságúra úgy, hogy teljesen befedje a tortát.
  8. Ha készen van, akkor óvatosan ráhelyezzük a tortára úgy, hogy mindenütt befedje. Rásimítgatjuk, majd a lelógó részeket éles késsel szépen levágjuk.
  9. Ezután a szalagot is megcsináljuk: olyan hosszúra nyújtjuk, hogy körbeérje a tortát, és pizzavágóval egyenesre igazítjuk, majd körbekerítjük a tortát.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 7 264
elküldve: 7
receptkönyvben: 61
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Kaporka

Mióta szakács: 2011.01.13.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mascarponekrémes torta, szülinapi málnatorta, marcipános torta málnás mascarponekrémmel

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nattyka
jana / nattyka Sun, 2012-03-25 13:49

Üdv a kislányodnak, névrokon. :-))) Isten éltesse sokáig! A torta nagyon szép!

765
tojás 4 db
porcukor 26 dkg
finomliszt 26 dkg
sütőpor 0.75 csomag
napraforgó olaj 1 dl
víz 1 dl
málna 25 dkg
mascarpone 25 dkg
habtejszín 3 dl
habfixáló 1 csomag
zselatinfix 1 csomag
vaníliás cukor 5 csomag
cukor 1 ek
marcipán 65 dkg
tortabevonó 8 dkg
marcipán 10 dkg