Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marcipános–mandulás linzerkorongok

Marcipános–mandulás linzerkorongok
Marcipános–mandulás linzerkorongok
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Múlt év Karácsonyára sütöttem meg, Lajos Mari süteményes könyvből. Ajánlom az ünnepekre.

hozzávalók / 8 adag

Omlós tészta

Töltelék

Díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

Omlós tészta

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Lefedjük, és a hűtőbe tesszük fél órára.
  2. Sütőpapírt teszünk 2 tepsire. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A tésztát 2-3 mm vastagra kinyújtjuk, majd 4 cm átmérőjű szaggatóval kiszúrjuk. A tepsibe rakjuk, és megsütjük őket.

Töltelék

  1. A kihűlt korongokat egyenletesen, vékonyan megkenjük a lekvárral.

Díszítés

  1. A marcipánmasszát átgyúrjuk, és hurkát formálunk belőle. Majd porcukorral hintett munkalapon kinyújtjuk.
  2. A tésztához használt szaggatóval ugyanannyi korongot készítünk. A marcipán karikákat rárakjuk a lekvárral megkent tésztára. Óvatosan rányomkodjuk.
  3. Összetörjük a csokoládét, és mikróban megolvasztjuk. A korongokat félig megmártjuk benne. Színes cukorral szórjuk meg a csokoládés felét, de díszíthetjük másképpen is.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30×40 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 853
elküldve: 1
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

VnéEdit

Mióta szakács: 2013.04.03.
295 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

lekváros-marcipános linzer, lekváros linzerkorongok csokival

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

729
finomliszt 25 dkg
1 csipet
vaj 25 dkg
porcukor 80 g
vaníliás cukor 1 csomag
mandula 5 dkg
tojássárgája 1 db
sárgabaracklekvár 10 dkg
marcipán 30 dkg
porcukor 5 dkg
csokoládé 10 dkg
dekorgyöngy 1 teáskanál