Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marcipános mandulatorta

Marcipános mandulatorta
Marcipános mandulatorta
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyű, nem émelygős a marcipán ellenére sem, inkább mondhatni, már-már ínyencebb tortának :) A nővéremnek sütöttem, és mindenkinek a vártnál jobban ízlett ;) Az elkészítése pedig gyors és nagyon egyszerű.

hozzávalók / 8 adag

Piskóta

Krém

ajánlat

Kevés vaníliaaroma feldobhatja a tortát, de anélkül is kiváló :)

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A hozzávalókból hagyományos módon piskótát sütünk.
  2. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük. A fehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beledolgozzuk a cukros tojássárgás masszát.
  3. Több részletben hozzászitáljuk a sütőporos lisztet, és óvatosan elegyítjük a habos tésztában.
  4. Tetszés szerinti formába simítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróba!

Krém

  1. A mascarponét elkeverjük a porcukorral és vaníliás cukorral.
  2. A habtejszínt keményre verjük, majd összekeverjük a mascarponéval és a mandulapehellyel. Egy keveset meghagyunk a tejszínből és a mandulából a díszítéshez.
  3. A marcipánmasszát rányújtjuk a kihűlt piskótalapra, majd rákenjük a krémet. Szintén hagyunk egy keveset a díszítéshez a marcipánból.
  4. A maradék habtejszínnel, marcipánnal és mandulával ízlés szerint díszíthetjük a tortát.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 795
elküldve: 1
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Zita333

Mióta szakács: 2012.08.13.
33 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

tejszínes mandulás torta, marcipános tejszínes mandulatorta, mascarponés mandulatorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

435
tojás 4 db
finomliszt 4 dkg
cukor 4 dkg
sütőpor 0.5 csomag
mascarpone 25 dkg
porcukor 1 ek
vaníliás cukor 1 csomag
habtejszín 250 ml
mandulapehely 3 dkg
marcipán 20 dkg