Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marcipános mézes

Marcipános mézes
Marcipános mézes
65 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (23)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hamar elkészíthető, nagyon finom sütemény. Nem kell hűtőbe tenni.

hozzávalók / 12 adag

A mézes laphoz

A marcipánhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mézes lap hozzávalóit összegyúrjuk, zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
  2. Tepsiben hagyjuk kihűlni, majd az elkészített marcipánt a tetejére simítjuk.
  3. A marcipánhoz a tejet a cukorral felforraljuk.
  4. Hozzáadjuk a lisztet, majd erősen keverve pár percig főzzük, közben folyamatosan keverjük. Mikor kezd hólyagosodni, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a margarint és az aromát. Jól kikeverjük, és a mézes lapra öntjük.
  5. Mikor a marcipán megszilárdult, akkor szeletelhető.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 18 815
elküldve: 5
receptkönyvben: 395
elkészítve: 8/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Józsáné Reni

Mióta szakács: 2010.09.08.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

mézes szelet marcipán kalappal, mézes süti marcipánnal

Hozzászólások (23)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 Sun, 2012-12-30 16:06

Megcsináltam...nem lesz a kedvencünk, sőt nem viszem el a szilveszteri buliba sem...
Mindenesetre: 0,75 dl NEM 7,5 dl...

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 Mon, 2012-12-31 14:26

Szia!
Nem kezdő vagyok, sőt...több étel-, és sütemény receptem jelent meg könyvekben, havilapokban.

35 dkg kristálycukor
0,75dl tej<<<----ez kevesebb, mint 1 dl!
20 dkg liszt
12,5 dkg margarin
1 mandula aroma
Nos, 0,75 dl tej, kevesebb, mint 1 dl!!! Amiben, aligha keverhető el 20 dkg liszt...Én 7,5 deciliterrel csináltam. (Egy pudingpor 44g=4,4 dkg ehhez 0,5 l=5 dl tejjel főzzük fel...) Mindenesetre nem a figyelmetlen elolvasás miatt, hanem a rántás-szerű krém, nem nyert nálam, a barátaink ahhoz vannak szoktatva, hogy mutatós, finom sütiket viszek. A képen ez is olyannak látszott, és ilyen is lett, csak nem ízlik, és annyira nem tetszetős, ennyi.
További szép napot! és BUÉK!
Scarlett

Enike11
Lili / Enike11 Mon, 2012-04-23 10:10

Szia Reni!
A hétvégén megint megsütöttem, de most is csomós lett a marcipán.
Légy szíves áruld már el a fortélyát, hogy a szirupot hogyan kevered össze a liszttel, hogy ne legyen csomós

Józsáné Reni
Józsáné Reni / Józsáné Reni Sun, 2012-09-16 09:28

Szia Enike!
Nagyon szívesen segítek,de nincs fortélya,én simán fakanállal keverem.Próbáld meg úgy,mikor hozzáöntöd a lisztet keverd,húzd félre a lapról a lábast,kevergesd,majd tedd vissza,így talán nem fől össze olyan hamar és marad idő szét keverni a lisztcsomókat.Remélem tudtam segíteni.
Szép napot! Reni

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 Fri, 2012-09-14 16:57

Én valószínűleg úgy készíteném (egy dupla falú tejforralóban), hogy a hideg tejjel csomómentesre elkeverném a lisztet. cukrot és csak utána főzném össze, legvégül-ha már a tűzről levettem-hozzáadnám az aromát. Biztos vagyok benne, hogy így nem lesz csomós.

Józsáné Reni
Józsáné Reni / Józsáné Reni Tue, 2012-04-24 10:00

Szia Enike11!
A szirupot a liszttel,óvatos,de mégis gyors mozdulattal szoktam keverni,fakanállal.
Próbáld meg robotgéppel alacsony fokozaton összekeverni.
Remélem,tudtam segíteni!
Szép napot!üdv:Reni

Virág76
Virág76 / Virág76 Wed, 2011-11-09 12:38

Szia Reni!
Nem bírtam ellenállni,és gyorsan megsütöttem a sütit.Bár a tésztával volt egy kis kalandom,nagyon finomra sikeredett.Biztos fogok még ilyet sütni.Legközelebb a férjem kérésére a kedvenc szupercsokis muffin tésztáját fogom ezzel a bevonattal összehozni. Szerintem az is nagyon finom lehet.Üdv: Virág

zsoka179
Zsóka179 / zsoka179 Tue, 2011-01-18 17:15

Szia!
Megsütöttem a sütit és nagyon finom lett, csak arra figyelek oda következőleg, hogy elég 15 perc is a sütésnél nekem, mert majdnem túlsült! Amúgy nagyon jó a tészta, kipróbálom más krémmel is!!:-))))))))
Köszi a receptet!Üdv:Zsóka

Józsáné Reni
Józsáné Reni / Józsáné Reni Tue, 2011-01-18 17:37

Szia!
Örülök a sikerednek!Én ebből a tésztából szoktam fenyőfára díszt is készíteni,csak akkor vékonyabbra sodrom. Domino sütit is ebből készítem,akkor egyenletes szeletekre szelem,csokiba forgatom,tojáshabbal diszítem.
További szép napot!
üdv:Reni

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2011-01-18 16:59

Köszi a segitséget,már viszket a kezem,hétvégére ki fogom próbálni!!!!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2011-01-17 17:06

Bocsánat.nem kevés a 0,75 dl tej a marcipánba??Milyen állagúnak kell lennie?

Józsáné Reni
Józsáné Reni / Józsáné Reni Mon, 2011-01-17 18:28

Szia!
Nem kevés a tej.A cukrot és a tejet felfőzve,szirup sűrűségű folyadékot kapunk.Bele keverjük a lisztet,ekkor sűrű,hólyagosodó masszát kell,hogy kapjunk.Levesszük a tűzről,de még melegen belekeverjük a margarint,majd a mandula aromát.Ekkor az állaga már sűrűbb,de még kissé folyós.Ezért kell a tésztát a tepsibe hagyni,mert különben lefolyna róla a massza.Ahogy hül,úgy szilárdul.
Remélem tudtam segíteni!
üdv:Reni

474
finomliszt 30 dkg
porcukor 15 dkg
méz 2 ek
lekvár/ dzsem 2 ek
tojás 1 db
fahéj 0 ízlés szerint
szódabikarbóna 1 tk
mangalica zsír 5 dkg
mangalica zsír 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
cukor 35 dkg
tej 0.75 dl
finomliszt 20 dkg
margarin 12.5 dkg
mandulaaroma 38 ml