Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marcipános muffin gránátalmás habbal

Marcipános muffin gránátalmás habbal
Marcipános muffin gránátalmás habbal
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig is szerettem volna kipróbálni Nigella Lawson szuper karácsonyi gránátalmás-habcsókos krémjét, de csak úgy magában nekem nem lenne elég izgi. Az én verziómtól sem lett sokkal bonyolultabb. Szerettem volna, ha valami olyan édességet tudok felszolgálni a barátaimnak karácsonykor, amivel akár jól is lehet lakni. És mi a leggyorsabb és leginkább közkedvelt édesség? A muffin!

hozzávalók / 6 adag

Muffin

Hab

Szólj hozzá!

elkészítés

Muffin

  1. Mérjük ki, majd tegyük egy tálba a száraz alapanyagokat, egy másikba pedig a folyékonyakat.
  2. Keverjük el őket, majd öntsük össze. Ha ezzel megvagyunk reszeljük bele a citromhéjat és a marcipánt. Újra keverjük össze, míg homogén masszát nem kapunk.
  3. Porciózzuk muffin formákba, majd 200 fokon süssük őket körülbelül 20 percig.

Hab

  1. Amíg sül, verjük fel a tejszínt, morzsoljunk bele 4-5 habcsókot, és adjuk hozzá a gránátalma magocskák felét.
  2. Ha a muffin megsült, hűtsük le őket, majd halmozzuk rá a habot, és végül szórjuk meg a maradék habcsóktörmelékkel és a gránátalmával.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 275
elküldve: 1
receptkönyvben: 150
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nora Palmer

Mióta szakács: 2013.05.03.
37 recept

receptjellemzők

konyha: angol
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

habcsókos muffin, gránátalmás marcipános muffin, marcipános muffin habcsókkal

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nebulae
Nebulae Mon, 2015-02-16 21:27

Kedves Márta!

Igazából mivel külföldön élek, nem biztos, hogy tudok neked téged segítő válasszal válaszolni, de én egyszerű Tesco-ban vettem a pisztáciát, csomagolva, nem sózva és héj nélkül lehet kapni. Szerintem ha Budapesten keresel, akkor bármelyik nagy piacon/csarnokban találsz ilyet, bár az ára biztos elég borsos, itt is az, és amíg Budapesten éltem sem volt sokkal olcsóbb. Érdemes még megnézned a nagyobb CBA és SPAR üzleteket a friss zöldség-csümölcs részen, ott szoktak árulni héjastól is, de mielőtt veszel egy nagyobb adagot, teszteld egy kisebbel, hogy biztos friss-e, így héjastól be lehet vele fürdeni. Ha igazán natúrt szeretnél beszerezni, szerintem a nagyobb budapesti bioboltokban is kell lennie (Múzeum krt. vagy pl. a 13. ker. sarkán a BIJO bolt :D Remélem, tudtam segíteni és szerencsével jársz. Üdvök!

Nebulae
Nebulae Sun, 2015-01-18 16:17

Köszönet a receptért, valami isteni lett a muffin. Igaz, kicsit módosítottam, mert a lisztet elfeleztem és helyette darált pisztácia került a tésztába. Valóban mennyi lett, kívül ropog, belül lágy az olvadt marcipántól. ;D

márta66
márta66 Fri, 2015-02-06 09:35

Kedves 'Nebulae' - hol vetted a pisztáciát? Én csak sóssal találkozom mindenhol, pedig már nagyon szeretnék a "natúr formációból" bevásárolni. Sok receptben tüntetik fel hozzávalóként. A választ előre is köszönöm! Márta

647
finomliszt 150 g
cukor 100 g
tojás 2 db
tej 50 ml
napraforgó olaj 1 dl
sütőpor 1 kávéskanál
vaníliaaroma 5 csepp
marcipán 150 g
citrom 1 db
1 kávéskanál
habtejszín 3 dl
gránátalma 2 db
habcsók 8 db