Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marcipános őzgerinc

Marcipános őzgerinc
Marcipános őzgerinc
75 perc / előkészület: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyósom újítása. Nagyon finom, gyorsan elkészíthető sütemény. Nálunk legközelebb dupla adag készül belőle.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A tetejét bevonhatjuk fehércsokival.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A marcipánt sajtreszelőn lereszeljük.
  2. A lisztet a marcipánnal, a dióval és a mézeskalács fűszerrel összekeverjük.
  3. A tojásokat a kristálycukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.
  4. A tejszínnel váltogatva hozzáadjuk a lisztes keveréket.
  5. Egy őzgerinc formát vajjal kikenjük, zsemlemorzsával megszórjuk, és ebbe tesszük bele a masszát.
  6. 175 fokra előmelegített (légkeveréses) sütőben kb. 60 percig sütjük. (Tűpróba!)

  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 727
elküldve: 23
receptkönyvben: 666
elkészítve: 21/31
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
alkalom: karácsonyi édességek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

marcipános-diós sütemény, marcipános-diós őzgerinc

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nagykatabt
Nagykatabt Wed, 2019-12-11 10:15

Kedves Kiki? Meg lehet sütni napokkal a fogyasztás előtt? Mennyire bírja? Vagy csak frissen finom? Eltarthatónak tűnik.

Yuyika
Yuyika Sat, 2013-10-19 18:03

Szia! Főzőtejszínt vagy habtejszínt tettél a tésztába? Nagyon guszta süti, már el is mentettem! :)

Picuur
Picuur Thu, 2012-12-20 19:03

Kedves Kiki!

Hány cm hosszú az őzgerincformád?

Köszönöm a választ!
Picúr

Picuur
Picuur Thu, 2012-12-20 21:46

Köszönöm szépen a részletes választ! :)
És persze a remek receptet, a kiötlőnek is!

zsu327
Zsu / zsu327 Wed, 2011-11-23 07:43

Már meg is csináltam, és fél óra után beborítottam alufóliával, mert a színe már elég szép volt, de még akkor nem sült át.

zsu327
Zsu / zsu327 Mon, 2011-11-21 17:17

Kiki! nagyon jól hangzik ez a recept, azt hiszem ez lesz a sorsa a hűtőben pihenő marcipánmasszámnak, de tényleg 60 percig kell sütni??? annyira soknak hangzik...

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina Wed, 2011-11-23 07:40

Szia! Azért 45 perc után érdemes tűpróbával ellenőrizni, hogy nem sült-e meg. Emlékeim szerint tényleg 50
-60 percig sült. Kiki

MocskosJoe
MocskosJoe Sun, 2011-03-20 13:57

Kedves Kiki!
Ez a sütemény ellenállhatatlan. Háromszor is csináltam belőle és még így is kevés volt (kettőnknek). Köszönöm szépen a receptet.
üdv.:Alma

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-12-24 07:35

Kedves Kiki,

Már másodszora készítem ezt az isteni sütit a héten, egyszerű az elkészítése és nagyon finom!
Ez lesz az egyik karácsonyi sütink is :)
Köszönöm a receptet, boldog Karácsonyt kívánok!

814
marcipán 15 dkg
dió 15 dkg
finomliszt 10 dkg
mézeskalács fűszerkeverék 2 teáskanál
tojás 3 db
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 10 dkg
habtejszín 2 dl