Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marcipános-pisztáciás csiga

Marcipános-pisztáciás csiga
Marcipános-pisztáciás csiga
40 perc / előkészület: 25 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A torták és édes sütemények könyvéből készítettem ezt a nagyon finom csigákat. Érdemes az ízekkel kísérletezgetni, mert annyiféle variáció van, hogy szinte kimeríthetetlen.

hozzávalók / 4 adag

Töltelék:

Kelt tészta:

ajánlat

A tésztából 40 dkg-ot használjunk fel, a maradékból más édes tésztát készíthetünk.

Szólj hozzá!

elkészítés

Töltelék:

  1. A datolyát felaprítjuk, tálkába rakjuk. A szódabikarbónát 1 dl meleg vízbe keverjük. A datolyára öntjük, és hagyjuk 20 percig puhulni.
  2. Ezután a felhasználás előtt kicsavarjuk belőle a datolya húsát, rummal meglocsoljuk, és keverjük a töltelék anyagaival össze.
  3. A mandulát ledarálva, a marcipánt kézzel csipkedjük össze és keverjük hozzá, majd a vaníliás cukrot vagy aromát is. A tejszínnel kenhető masszává alakítjuk.

Kelt tészta:

  1. A tészta hozzávalóiból egy dagasztógép segítségével sima tésztát gyúrunk, majd 1 napot állni hagyjuk a hűtőben.
  2. Lisztezett deszkán kinyújtjuk téglalap alakúra a tésztát, és a töltelékkel megkenjük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Kibéleljük a tepsit szilikonnal vagy sütőpapírral. A tészta szélén 1,5 cm-es sávot üresen hagyunk.
  3. A szemközti oldal felől feltekerjük a tésztát, és a végén lévő üres részt rányomkodjuk a tekercsre. Úgy a legkönnyebb, ha bevizezzük kissé az ujjunkkal. A rudat 2 cm vastag szeletekre vágjuk. Egymástól kis távolságra rakjuk a szeleteket. A tojássárgáját felverjük 1 kiskanál vízzel, és megkenjük vele a csigákat.
  4. Megszórjuk őket darabolt pisztáciával. A sütő középső fokán 15 perc alatt készre sütjük. Spriccelhetünk vizet a sütő terébe, hogy gőz keletkezzen, mert akkor finom puhák lesznek a csigák, és nem száradnak ki hamar. Porcukorral megszórva, kapszlikba rendezve kínáljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 387
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
312 recept

receptjellemzők

mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

pisztáciás tekercs, édes csiga mandulás töltelékkel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1183
datolya 10 dkg
rum 1 dl
szódabikarbóna 1 teáskanál
víz 1 dl
marcipán 20 dkg
mandula 5 dkg
habtejszín 1 dl
tojássárgája 1 db
sótlan pisztácia 3 dkg
finomliszt 40 dkg
tej 1.5 dl
vaj 10 dkg
instant élesztő 1 tasak (7 gr)
cukor 5 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet
tojás 1 db