Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marcipános répatorta

Marcipános répatorta
Marcipános répatorta
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet valamilyen folyóíratban találtam pár évvel ezelőtt, gondoltam megosztom veletek.

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A mázhoz

ajánlat

Kítünő húsvéti torta.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy kapcsos tortaforma alját és oldalát kibéleljük sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük.
  2. A sárgarépát meghámozzuk és finomra reszeljük.
  3. A mogyorót, mandulát, zsemlemorzsát, lisztet és a sütőport összekeverjük.
  4. A tojássárgákat habosra keverjük 20 dkg cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel és a cseresznyepálinkával, majd belereszeljük a megmosott citrom és narancs héját.
  5. A tojásfehérjéket csipet sóval, és az apránként hozzáadott maradék, 10 dkg cukorral kemény habbá verjük.
  6. Óvatosan összedolgozzuk a tojáskrémmel, az egészet a mandulás-mogyorós keverékhez adjuk, végül lazán belekeverjük a sárgarépát.
  7. A masszát a formába simítjuk és középső rácson 45-55 percig sütjük. (tűpróba!)
  8. A formába hagyjuk langyosra, majd rácsra borítva teljesen kihűlni és konyharuhával letakarva 1 napig pihentetjük.

Mázhoz:


  1. A porcukrot, a citromlét és a cseresznyepálinkát sűrű krémmé keverjük.
  2. A torta alá sütőpapírral letakart tálcát helyezünk, aztán határozott mozdulattal a torta közepére öntjük a mázat és egyenletesen elsimítjuk úgy, hogy az oldalán szépen-ritkásan lefolyjon.
  3. 15-20 percre 100 fokra előmelegített, de kikapcsolt sütőbe tesszük, amelynek ajtaját fakanállal kitámasztjuk.
  4. Hűvös, levegős helyen további 1 napig szárítjuk.
  5. Díszítéshez a marcipánt erőteljesen átgyúrjuk.
  6. A narancssárgából ujjnyi vastag rudakat sodunk. 20 db 1 cm vastag szeletre vágjuk, majd tenyerünk-ujjaink között egyik végén elkeskenyedő, répaformára sodorjuk, és villával berovátkázzuk.
  7. A zöld marcipánt porcukorral meghintett munkalapon kinyújtjuk és almalyukasztóval 40 pici korongot szúrunk ki. Levélkéket formázva összecsippentjük őket és kettőt-kettőt a répák vastagabb végére nyomunk.
  8. A tortán kijelölt szeletek mindegyikére egy-egy répát ültetünk, a torta közepére pedig hármat-négyet.
  9. Tojásdrazséval díszítve tálaljuk.

  • sütési hőfok: 190°C
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 512
elküldve: 1
receptkönyvben: 80
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Zorika

Mióta szakács: 2010.02.24.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét
szezon: bármikor
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

marcipános sárgarépatorta, húsvéti sárgarépatorta, répatorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

586
sárgarépa 22 dkg
törökmogyoró 12 dkg
mandula 12 dkg
zsemlemorzsa 50 g
finomliszt 50 g
sütőpor 1 kk
tojássárgája 7 db
cukor 30 dkg
fahéj 0.5 kk
szegfűszeg 0.25 kávéskanál
pálinka 2 ek
citromhéj 1 citromból nyert
narancshéj 1 narancsból nyert
tojásfehérje 5 db
1 csipet
porcukor 31 dkg
citromlé 3 ek
pálinka 3 ek
marcipán 10 dkg
marcipán 50 g
színes cukorka 3 ek