Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marcipános-spekulatius krém

Marcipános-spekulatius krém
Marcipános-spekulatius krém
30 perc / előkészület: 25 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A spekulatius-t helyettesíthetjük más karácsonyi aprósüteménnyel (mézes, linzer, fahéjas csillagok...).

hozzávalók / 4 adag

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk.
  2. A spekulatius kekszeket finomra morzsoljuk.
  3. A tejet felmelegítjük. A marcipánt apró kockákra vágjuk, majd a meleg tejben állandó kavarás mellett felolvasztjuk.
  4. A zselatint kicsavarjuk, és a tejes-marcipános masszában felolvasztjuk. Egy kicsit hűlni hagyjuk. A tojássárgát és a narancshéjat hozzákeverjük, majd hűlni hagyjuk.
  5. A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan a krémhez keverjük.
  6. A krémet és a kekszmorzsákat egy edénybe rétegezzük. Legalább 3 órára hűtőbe tesszük.
  7. A krémből fagylalt adagolóval vagy 2 kanállal golyókat illetve galuskákat formázunk, desszertes poharakba elosztjuk. A krémet díszíthetjük kumquattal és reszelt csokoládéval.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 500
elküldve: 2
receptkönyvben: 37
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: karácsonyi édességek
konyha: német
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

marcipánkrém karácsonyi süteményhez, karácsonyi marcipánkrém

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Édrien
Édrien Tue, 2012-10-23 09:59

Kedves Glaser!
Most futottam bele receptedbe. Marcipánkrém keresgélése közben... :)
Egyszerűnek és kellemesnek tűnik, csak azt nem értem, miért kell bele a tojássárgája... Segítségedet köszönöm.
Adrien

giuditta25
Szofika / giuditta25 Tue, 2011-01-04 21:40

Kedves Glaser, köszi az infot!:)
Kedves Saci: Neked is köszi, megnézem tüzetesebben, eddig valahogy elkerültük egymást ezek szerint:)
Szofika

EperUK
EperUK / EperUK Tue, 2011-01-04 18:45

Kedves giuditta25!
Én is Angliában élek. Bármelyik nagyobb szupermarketben (Tesco, Sainsburry's, Morrisons, Asda) találsz lapzselatint. A termékcsalád Super Cook elnevezésű, Fine Leaf Gelatine (platinum grade), ezt keresd, szerintem tuti, hogy fogsz kapni. Remélem segítettem:) Üdv: Saci

giuditta25
Szofika / giuditta25 Tue, 2011-01-04 18:05

Kedves Glaser!
Szeretném ma ezt az édességet elkészíteni, de még sosem csináltam zselatinos desszertet.Ráadásul itt Angliában nem is lehet zselatinlapot kapni,csak por állagút.Abból mennyi kell belőle?
Előre is köszönöm a választ, szuper a recept!Üdv:Szofika

glaser
Glaser / glaser Tue, 2011-01-04 18:28

Kedves Szofika!
Itt nalunk a por allagu zselatint 9 g-os tasakokba lehet kapni es ez a mennyiseg megfelel 6 zselatinlapnak. Üdv: Maria.

471
lapzselatin 4 db
spekulatius keksz 50 g
tej 125 ml
marcipán 150 g
tojássárgája 1 db
narancshéj 0.5 narancsból nyert
habtejszín 200 g
csokoládé 3 dkg
kumquat 4 dkg