Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marcipános torta Kodaktól

Marcipános torta Kodaktól
Marcipános torta Kodaktól
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ennek a tortának (Nők Lapja Konyhás recept) nagyon egyszerű az elkészítése. Különösen jól jöhet a karácsonyi rohanásban, amikor már nincs kedvünk/erőnk mézeskalácsfigurákkal bajlódni, de szeretnénk valami különleges, karácsonyi hangulatú süteménnyel kedveskedni a szeretteinknek. 

hozzávalók / 6 adag

A tortához

A tetejére

ajánlat

Nagyon finom, mézeskalács hangulatú torta, amin sokat dob, hogy marcipánnal van bevonva. 22 cm-es formával dolgozva kb. 8-10 szelet jön ki belőle. Hűvös helyen 2-3 napig biztosan eláll, nem szükséges hűtőbe tenni. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összekeverjük a száraz hozzávalókat, a lisztet, a sütőport és a fűszereket egy kisebb edényben.
  2. A mézet és a margarint egy nagyobb edénybe kimérjük, majd óvatosan felolvasztjuk. Ezt követően beleszitáljuk a száraz hozzávalókat, időnként megállva és alaposan elkeverve az edény tartalmát.
  3. Hozzáadjuk a 2 tojást, az ízlés szerint feldarabolt aszalt szilvát, majd a tejet is.
  4. Kivajazunk és kilisztezünk egy 20-22 cm-es tortaformát, vágunk bele sütőpapírból csíkokat, amikkel az oldalát beborítjuk, hogy a tészta ne ragadjon fel rá, majd beleöntjük a kész masszát.
  5. Előmelegített sütőben készre sütjük kb. fél óra alatt, majd ha kész (tűpróba), kivesszük a sütőből, és megpróbáljuk megvárni, hogy kihűljön...:-)
  6. A marcipánmasszát porcukros nyújtódeszkán kör alakúra nyújtjuk, majd ráborítjuk a formából kivett tortánkra. Ha langyos még egy kicsit a sütemény, akkor a marcipán rá fog egy kicsit olvadni, ami nem feltétlenül baj.
  7. Ha szépen eligazgattuk rajta a marcipánt, vagy azonnal vagy tálalás előtt (vagy mind a kétszer) megszórjuk porcukorral.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 678
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Kodak

Mióta szakács: 2013.04.17.
25 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
alkalom: születésnap, buli receptek, karácsonyi édességek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

aszalt szilvás torta, mézeskalács torta, marcipános-aszalt gyümölcsös torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

556
finomliszt 25 dkg
sütőpor 0.5 csomag
fahéj 1 kávéskanál
gyömbérpor 1 kávéskanál
szerecsendió 0.5 kávéskanál
1 csipet
margarin 5 dkg
méz 15 dkg
tojás 2 db
aszalt szilva 20 dkg
tej 1 dl
marcipán 15 dkg
porcukor 3 púpozott ek