Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marcipánrózsa

Marcipánrózsa
Marcipánrózsa
42 perc / előkészület: 40 perc főzés: 2 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon sok helyen lehet már jó minőségű marcipánmasszát kapni, mndenféle színben. Még csak nem is nagyon drágák. Egyszer azonban neki akartam állni magam is, már csak azért is, mert nem tudom, hogy mivel színezik a boltit. Így igaz, hogy egy kicsit munkásabb, de az íze...na pont annyivel jobb is.:-)

Egyébként egyáltalán nem olyan nehéz, mint ahogy első olvasásra tűnik. Bártan kezdjen hozzá bárki, ha az első rózsa kicsit csálé is lesz, a többi már biztos menni fog!

Ebből az adagból 8 nagy rózsa lesz.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Tortákra, desszertekre, vagy csak úgy, magában...

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mandulát pár percre lobogó sós vízbe dobjuk, aztán "kitoljuk" a héjából.
  2. Megszárítjuk, majd ledaráljuk.
  3. A vizet összekeverjük a Martinivel, vagy málnaszörppel.
  4. A mandulaörleményt összeszitáljuk a porcukorral, majd fokozatosan hozzáadjuk a folyadékot, közben kézzel összedolgozzuk. Ha túl folyós lenne, arányosan teszünk bele a cukorból és a mandulából.
  5. Pár órára, akár egy egész éjszakára hűtőbe tesszük, folpackba csomagolva.
  6. A munkafelületre folpackot teszünk, rátesszük a marcipántömbünket, betakajuk folpackkal, és sodrófábal szép vékonyra nyújtjuk.
  7. Pici pogácsaszaggatóval köröket szúrunk ki a masszából.
  8. A nyesedékből centis kis hengereket formázunk, és körétesszük a "szirmokat" úgy, hogy fedjék egymást.
  9. Végül kicsit eligazítjuk a szirmokat, a tönk felesleges résztét pedig levágjuk.

  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 641
elküldve: 1
receptkönyvben: 205
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
536 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, karácsonyi gasztroajándék, Valentin-nap
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

házi marcipánrózsa, rózsa házi marcipánból

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

venusz1
venusz1 / venusz1 Thu, 2011-11-10 12:03

Szia Gabi!
Én itt az interneten,árveréses oldalon(teszvesz) rendeltem por ételszínezéket.Nem volt drága és állítólag csak pici kell belőle.Én is most próbálom feketére színezni a bolti marcipánt.Ha nem sikerül,akkor ebből a marcipánreceptből készítem. :-)
Kedves Nóra!
Nagyon tetszik a recept,használni fogom.

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Wed, 2011-11-09 16:43

Szia Nóra! Gratulálok, ez a virág nagyon szép lett! És a házi marcipán készítése is érdekel. Épp a bolti marcipán festésén vagyok rajta (de sehol sem kapok por vagy zselé állagú ételfestéket), úgyhogy most minden marcipános receptre rárepülök. Üdv: Gabi

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Wed, 2011-11-09 16:53

Szia Gabi!
Köszi szépen :) A Nagycsarnok aljában lévő fűszerparadicsomban lehet kapni mindkettőt. nem nagyon olcsó, de állítólag pár csepp elég.
Szép napot!
Puszi,
Nóra

126
mandula 10 dkg
porcukor 10 dkg
víz 70 ml
szörp 10 ml