Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Margherita pizza ahogy Évi néni készíti

Margherita pizza ahogy Évi néni készíti
Margherita pizza ahogy Évi néni készíti
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a legalapabb pizza. A pizza nálunk mindig elfogy. Ezzel is csak így voltunk. Fiam és barátja pillanatok alatt végére jártak.

hozzávalók / 2 adag

Tészta 28 cm-es pizzához

Feltéthez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vizet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a mézet és élesztőt, ha megkelt, a lisztet, 1 ek olívaolajat és a sót is. Lágy tésztát gyúrunk belőle, amit megkelesztünk.
  2. A pizzasütőlapot megolajozzuk, a megkelt tésztát kihúzogatjuk rajta, a tészta tetejét is átkenjük olajjal, megszórjuk pizzafűszerrel, és rátesszük a negyedekre vágott paradicsomot, felszeletelt mozzarella sajtot és a bazsalikomleveleket.
  3. Előmelegített sütőben, hőlégkeverésen negyed óra alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 28 cm
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 16 844
elküldve: 7
receptkönyvben: 215
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
kategória: pizza
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
konyha: olasz
diéta: tojásmentes
fogás: főétel

egyéb elnevezések

mozzarellás pizza, margarita pizza, sajtos bazsalikomos pizza

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

536
kenyérliszt BL80 14 dkg
olívaolaj 2 ek
víz 1.1 dl
élesztő 0.5 dkg
méz 1 teáskanál
0.5 tk
koktélparadicsom 10 dkg
mozzarella 125 g
bazsalikom 1 marék
bors 0 ízlés szerint
pizza fűszerkeverék 1 teáskanál