Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Margherita pizza nélkül

Margherita pizza nélkül
Margherita pizza nélkül
10 perc / előkészület: 5 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha valaki oly soká vágyik egy finom pizzára, de valamilyen oknál fogva nem sikerül kielégíteni eme óhaját, akkor ez a köret sokat tompíthat a hiányán.

hozzávalók / 1 adag

ajánlat

Ideális "melléklet" például egy paradicsomos pestóval pácolt csirkehúshoz, és rizshez. Vagy bármilyen más sült zöldséges étek mellé.
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paradicsomot karikákra vágjuk. (Célszerű a nagyobbakat használni ehhez, mégsem a gigantikus méretűeket.)
  2. A serpenyőt átmelegítjük, s belehelyezünk néhány szeletet, a tetejüket halványan meghintjük oregánóval.
  3. Megvárjuk, hogy picit meg is kapja, kis színük legyen, ekkor öntünk a serpenyőbe egy kevés olívaolajat, s megfordítjuk a szeleteket.
  4. A már sült felükre is szórunk egy keveset az oregánóból, s ráhelyezünk minden szeletre egy vékony szelet, ízes, ám jól olvadó sajtot. Mindezekre egy kis parmezánt is tehetünk, csak az íze kedvéért. (Kísérletezni érdemes, hogy kinek melyik sajttal a legfinomabb. Egy bizonyos: egy kevésbé gazdag ízű sajthoz érdemesebb több parmezánt adni.)
  5. Mikor a sajt rákerül, lefedjük kicsit a serpenyőt, hogy gyorsabban megolvadjon a teteje. Mire a sajt tökéletes lesz, addigra az alja is ideálisra sül. (A só nem véletlenül maradt ki. Én sosem sózom. Úgy véljük, elegendő van a sajtban.)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 075
elküldve: 0
receptkönyvben: 55
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Flikflak

Mióta szakács: 2010.06.02.
30 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
adag: 1 főre
elkészítési idő: 5-15 perc
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: köret

egyéb elnevezések

sajttal sült paradicsom

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kistacsa
Nelly / kistacsa Fri, 2011-03-25 01:03

Sziasztok! Mivel imadom a pizzat, de a plusz kaloriakat kevesbe, ez a sajtos-paradicsomos kis otlet a legkiralyabb valasztas! Egyszeru es nagyszeru! Koszi erte!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-08-06 13:07

Én sem igazán értem,miért került ez fel ide. Nem akarlak megbántani,de ez még egy turmixnál is egyszerűbb. Egy szelet paradicsom és egy sajt. Én sem vagyok mesterszakács,de azért valamivel legalább kiegészíthetted,megbolondíthattad volna.

Lili68
Lili68 Tue, 2010-08-03 18:08

Szia Flikflak !

Elkészítettem és az egész család kedvence lett! Köszönöm ezt a gyors finom receptet. Sajt alá egy kis friss bazsalikomlevelet tettem.

flikflak
Flikflak / flikflak Tue, 2010-08-03 19:59

Örülök, hogy ízlett, Lili!
Hát igen, a paradicsom és a friss bazsalikom verhetetlen párosa :o)

cinkaneni
cinkaneni Tue, 2010-08-03 16:23

szerintem is király recept. a vitaminok elvesztéséről pedig annyit, hogy: "Jelentős felismerés, hogy a paradicsom kedvező hatását a főzés és egyéb feldolgozás nem befolyásolja.
A paradicsom főzve, például spagetti szószként, egészségesebb a szívnek, és jobban erősíti a szervezet rákkal szembeni ellenállását, mint nyersen.
A hőkezelés megnöveli a likopin beépülését a szervezetbe." - idéztem a www.biochef.hu oldalról.
vacsorára meg is csinálom, hadd örüljön életem párja.

Hanna Bernadett
Hanna Bernadett / Hanna Bernadett Tue, 2010-08-03 15:16

Kedves Receptgyűjtő Társaim! Én csak annyit fűznék hozzá ,hogy eléggé csalódott vagyok , hogy még egy ilyen weboldalon is az emberek azt hiszik ,hogy iwiw-eznek , ha valakinek valami nem tetszik , hagyja és ne álljon neki okoskodni ,mert az emberek 99% a receptekért jön ide , nem azért hogy ilyen hülyeségeket olvasson...Nem közelező mindent elkészíteni! Egyeseknek túl sok ráérő ideje van!
Flikflak, semmi gond a recepteddel , ne aggódj!

uborkafa
uborkafa Tue, 2010-08-03 14:30

Édes Flikflak!

A toleranciáról csak annyit, hogy Te egyetlen vétett betűt sem tudtál tolerálni:( Grácia vétkes fejemnek, hogy elírtam a neved! Köszönöm Neked és a nosalty-nak, hogy ezt a valamit étellé avanzsálj-átok, de, ha népnek ez kell, meghajlok szava előtt, sült, sajtos paradicsomot mindenkinek! Vitatkozni a továbbiakban pedig nem fogok, nem akarnám reklámozni ezt a "tapas"-t, bár nem hiszem, hogy a spanyolok olasz nevű falatkákat fogyasztanának boraik mellé (totális képzavar).

Üdvözlettel
uborkafa

uborkafa
uborkafa Tue, 2010-08-03 13:16

Kedves Flickflak!

Megkérdezném, hogy ez mi, mert ezt ételnek nem igazán nevezném, még köretnek sem. Ha már köretként használnám, semmiképpen sem sütném meg a paradicsomot, és rontanám el vitaminháztartását, akkor inkább már a paradicsom saláta. Ha a sajtos sült paradicsom mellé meg kenyeret ennék, akkor feltaláltam volna a sajtos bruschettát, vagy a margherita pizzát. Nagyon flancos a neve, de szerintem nem sokra használható. Bocsánat a kemény fogalmazásért.

Üdvözlettel
uborkafa

flikflak
Flikflak / flikflak Tue, 2010-08-03 13:49

Kedves Uborkafa!
(Látod? Én le tudom írni a neved.)

Természetesen megbocsátok az elhamarkodott véleményedért. Sok emberrel találkozni a mai világban, aki előbb ítélkezik, mint hogy az adott dolgot megismerné. Az előítéletek és a 'no tolerancia' világában ezen már nem lepődünk meg, ám nem árt figyelmeztetni finoman azokat, akik szintén felvették ezt a ma átlagosnak számító 'arcot', hogy az ember testi és lelki egészségének alapköve nem a víz és az egészséges élelem, hanem a szeretet. A többi ez után következik.

Amennyiben a Te előítéleteid gátját vetik kreatívitásodnak, annak nem én leszek az elszenvedője, s nem is azok, akik mernek újat próbálni. Ahogy az ajánlat rovatban láthatod, ideális kiegészítője lehet például egy paradicsomos páccal készített sült húsnak, valamint ajánlhatom, hogy kipróbáld az unalmas tükörtojás mellé. Ám ha nem ezzel szeretnéd a tükörtojást feldobni, akkor készítheted azt fűszerekkel elősütött zöldségekre is ráütve sütőben. Szerencsére az én fantáziám határtalan...

A "flancos nevét" pedig azért kapta, mert valóban olyan az íze, mint a margherita pizzáé. No de mitől is lenne más, hiszen tésztája híján minden benne van. S egy vékony pizzájú tésztánál például a legkevesebb ízt a tészta adja a harmóniához.

S végül: pár zöldségnek elrontjuk a vitaminháztartását azokkal a fránya főzési és sütési eljárásokkal..

Amennyiben számodra ízletesebb, s egészségesebb a paradicsom más módon elkészítve, kérlek tedd azt. Egyik recept kipróbálása sem kötelező, ám ötletet adhat másoknak.

Javaslom, ha tetszik, próbáld ki, ha nem tetszik, akkor pedig lapozz tovább!

Kívánok napsütéses, mosolygós napot :o))
Flikflak

419
paradicsom 1 nagy db
oregánó 0 ízlés szerint
sajt 10 dkg
olívaolaj 1 teáskanál