Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Margit almás pitéje

Margit almás pitéje
Margit almás pitéje
85 perc / előkészület: 40 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet  Margit barátnőmtől kaptam. Előtte olyan receptem volt, hogy nem tudtam szétnyújtani rendesen, mert repedezett a tészta. Panaszkodtam neki, hogy mivel kínlódtam, és akkor adta nekem ezt a receptet. Azóta csak ezt a tésztát használom minden pitéhez, mert nagyon jó a tésztája, finom és  omlós. A mandulát én tettem hozzá, nagyon jó ízt ad a pitének, de pótolható dióval, prézlivel. Azelőtt csokoládéval bevontam a tetejét, mert a gyermekeim így jobban megették.

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Töltelék

ajánlat

Az almát megpárolhatjuk. Ha édesebb az alma, akkor 1-2 ek citromlével ízesítem. Jó, ha egy kicsit savanykás az alma, legalább is mi úgy szeretjük.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta elkészítése

  1. A tésztához valókat kimérjük, összegyúrjuk, és hűtőbe tesszük pihenni, legalább 20-30 percig.
  2. Majd kivesszük, és két részre osztjuk.
  3. Lisztezett deszkán kinyújtjuk a lapokat.
  4. Kizsírozott tepsibe fektetjük az első lapot, megszórjuk darált mandulával.
  5. Rásimítjuk az almát, megszórjuk vaníliás cukorral és fahéjjal, erre helyezzük a kinyújtott második lapot. Kicsit kézzel lenyomkodjuk, villával megszurkáljuk. Előmelegített sütőben szép világosra sütjük.

Alma töltelék

  1. Az almát meghámozzuk, lereszeljük.
  2. Megöntözzük a citromlével.
  3. Az almát enyhén kinyomkodjuk, és rásimítjuk a tésztára, majd befedjük a második lappal, villával megszurkáljuk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 36x26 cm
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 179
elküldve: 12
receptkönyvben: 189
elkészítve: 4/14
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

almás pite, omlós tésztájú almás pite

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Artemisz
Artemisz Fri, 2014-08-29 14:15

Kedves Helena!

Tetszik a recept, de számomra nem egyértelmű, hogy mi kerül a tésztába, és mi a töltelékbe (pl. cukor mindkettőbe tehető), az alma reszeltnek látszik a fotón, de azt írod, párolt... Kockára vágva párolod?

Üdv.
A

helena26
helena26 / helena26 Fri, 2014-08-29 19:00

Kedves Artemisz!
Szétválaszottam a hozzávalókat. Most külön van a tészta és a töltelék. Viszont volt,hogy nem pároltam meg,csak lereszeltem, kicsit kinyomtam a levét, rá tettem a tésztára, megszórtam vaníliás cukorral és fehéjjal.Erre a második lapot, megszurkálni és már sütöttem. Ez a gyorsabb változat. Az eredeti receptben párolva van az alma. Remélem,hogy ezzel segítettem?
Üdvözlettel,Helena

Erika72
Erika72 Fri, 2014-04-25 17:26

Szia!
Nem hagytal ki vmi zsiradekot a receptbol,mert nekem alig akart osszeallni, sot kellett 10 dkg vajat hozzarakni,hogy legyen valami a tesztabol.Meg a hutoben van, kivancsi leszek az izere
Udv
Erika

helena26
helena26 / helena26 Fri, 2014-04-25 18:04

Kedves Erika!
Köszönöm,hogy figyelmeztettél,a vajat lehagytam. A vaníliás cukrot az almára szórom.
Mégegyszer elnézést kérek!!
Üdvözlettel,Helena

szvetter
szvetter Wed, 2013-09-25 19:08

Tudom, hogy egyéni óhaj kérdése, mégis hozzávetőlegesen mennyi alma, 1 kg?

951
finomliszt 50 dkg
tojás 1 db
cukor 6 ek
sütőpor 1 csomag
tejföl 150 g
vaj 25 dkg
alma 2 kg
fahéj 0 ízlés szerint
vaníliás cukor 2 csomag
mandula 8 dkg
citromlé 1 citromból nyert