Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Margot krémes

Margot krémes
Margot krémes
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a süteményt az egyik osztálytársnőmtől kaptam. A Margot csokoládé szlovák csokoládé, ami kókuszos. A belseje kókusz, bevonva csokoládéval. Különleges ízű, kellemes illatú piskóta, bevonva csokimázzal. A családom nem nagyon szereti a piskótát, csak bevonva csokimázzal, ezért én krémmel készítettem el.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojást a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vajat, a lisztet, sütőport, vaníliát, tejszínt és kis adagonként a tejet, végül a durvára reszelt Margot csokoládét.
  2. Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük.
  3. Előmelegített sütőben megsütjük.
  4. Elkészítjük a krémet: tejforralóba tesszük a tojást és a kristálycukrot, gőz fölött sűrű krémmé verjük el habverővel, amikor sűrű, a kakaót keverjük hozzá, és kihűtjük. Végül vajjal habosra keverjük.
  5. A csokit a vajjal gőz fölött összeolvasztjuk, ezzel a csokoládémázzal bevonjuk a tetejét.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 14 646
elküldve: 1
receptkönyvben: 189
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyha: szlovák
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

kókuszos-csokis krémes, csokis krémes süti

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Japep
Japep / Japep Sat, 2012-05-05 13:46

Hello.
Hát mi ma megcsináltuk, de a krém nem lett ilyen szép, pedig mindent az adag szerint csináltunk. A 3 ek kakaó nagyon sötétté tette a krémet, szinte feketévé, amin a vaj sem segített sokat.
Reméljük az íze az jó lesz. :)

Ery
Ery Sun, 2011-11-20 19:47

1 pohár, de mekkora? Több féle van pohár.

helena26
helena26 / helena26 Sun, 2011-11-20 14:59

A MARGOT csokoládé kókusz csokoládéval bevonva.Szlovák csokoládé,de különleges íze van.
Tudom,hogy nem mindenki tud hozzájutni,de esetleg 1 csokoládé durvára reszelve,pár evőkanál kókuszreszelék és 2 ek.rummal pótolható,sőt talán még finomabb is lesz. Ezt én kifogom próbálni és tudatom veled.Hamarosan megsütöm!
Ezen elgondolkodtam,hogy azok akik nem jutnak ilyen csokihoz mivel pótolhatják.

katedralis88
katedralis88 Sun, 2011-11-20 08:43

Kedves Helena!
Mondd meg nekem légyszives,hogy milyen az a Margot csokoládé?

khencsi
khencsi Tue, 2012-07-17 19:02

Szia,
tudom már régebben írtál, én is szlovákiai vagyok :) mivel nálaotk nincs Margot csoki, így probálkozz meg bemenni a LIDL-uzletlánc egyik boltjába, és a kasszáknál kirakva láttam már a csokik kozt egy másolatát ennek a csokinak, kékes csomagolása van, és kokusz-pálmafák vannak rajta....sajna a neve nem jut eszembe, de itt egy kép az eredeti MARGOT csokirol, nem sokban változik a csomagolása a másoltnak sem :)
http://www.google.com/imgres?um=1&hl=hu&safe=off&sa=N&tbm=isch&tbnid=FOs...

helena26
helena26 / helena26 Wed, 2012-07-18 12:07

Kedves khencsi!
Kedves Tőled,hogy feltetted ,így láthatják a csokit. Most vettem csak észre a kérdést.
Üdv.:Helena

932
rétesliszt 2 bögre
porcukor 1 bögre
tej 2 dl
habtejszín 250 ml
napraforgó olaj 1 dl
sütőpor 1 csomag
vanília 1 db
tojás 2 db
csokoládé 100 g
tojás 4 db
cukor 10 ek
cukrozatlan kakaópor 2 ek
vaj 250 g
étcsokoládé 100 g
vaj 5 dkg