Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marha hátszín - Entrecote

Marha hátszín - Entrecote
Marha hátszín - Entrecote
50 perc / előkészület: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A húst kb. 2 órával a sütés előtt vegyük ki a hűtőből, és hagyjuk szobahőmérsékleten állni.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt 90 fokra előmelegítjük. A húst megmossuk, szárazra töröljük.
  2. Egy vastag falu serpenyőt felhevítünk, beletesszük a gheet, és hagyjuk felhevülni. A húst oldalanként 2,5 perc alatt a forró zsiradékban, erős tűzön hirtelen megpirítjuk.
  3. A húst kivesszük, egy előmelegített tányérra tesszük, sózzuk, borsozzuk, és az előmelegített sütőbe toljuk 30 percre.
  4. A serpenyőbe felmelegítjük a vajat, hozzáadjuk a rozmaringágakat és az ellapított fokhagymát, kb. 1-2 percig melegítjük, majd hozzáadjuk a húst, és jól átforgatjuk a fűszeres vajban.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 15
össznézettség: 30 891
elküldve: 3
receptkönyvben: 34
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1951 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – 0 vércsoport
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

marhasült, rozmaringos marhasült, fokhagymás marhasült

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Filamér
Filamér Sun, 2014-07-13 18:28

A receptjellemzők szerint ez kifejezetten a magyar konyhára jellemző. Akkor csak azt nem értem, hogyan kerül bele a ghee, ami az indiai konyha egyik tradicionális alapélelmiszere. Az már mellékes, hogy ezt kapni nálunk nemigen lehet, legfeljebb bonyolult és hosszan tartó eljárással otthon elkészíteni. Azt már végképp nem értem, hogy a marha és a ghee hogyan kerülhet egyáltalán egy lapra... ismerve a hindu gasztronómiát....
A hús - és a recept - egyébként csodás, csak nem fér a fejembe ez a ghee... maradok a libazsírnál vagy a napraforgó olajnál :-)

755
marha hátszín 600 g
ghee 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 1 ek
rozmaring 2 szál
fokhagyma 2 gerezd