Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marha rogan josh csicseriborsóval

Marha rogan josh csicseriborsóval
Marha rogan josh csicseriborsóval
120 perc / előkészület: 20 perc sütés: 100 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A rogan josh egyik kedvenc ételem, de még csak bárányból ettem. Gondoltam egyet, kipróbálom marhahúsból készítve. A marhanyakat azért szeretem, mert viszonylag hamar megfő, és még meg is fizethető árú hús.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Adhatunk még hozzá 1 ek Rogan josh fűszerkeveréket is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy száraz serpenyőben elkezdjük pirítani a fűszereket. Mikor már illatoznak, hozzáadjuk a tisztított vajat, majd a felkockázott hagymát, és pirítjuk, míg színesedni nem kezd.
  2. Ekkor belereszeljük a gyömbért és a fokhagymát, avval is pirítjuk 1 percet, majd a nagy kockákra felvágott marhahús következik a fekete kardamommal (valóban elég 1 db, mert intenzíven füstös aromája van), sózzuk, borsozzuk.
  3. Mikor a hús már elveszítette vörös színét, beletehetjük a paradicsomkonzervet, amivel tovább pirítjuk még vagy 5 percig a húst, citromot csavarunk rá, aztán felengedjük az alaplével.
  4. Fedővel lefedve 130 fokra előmelegített sütőbe tesszük, időnként megkeverve főzzük. Ha elfogy a lé róla, kevés vízzel pótolhatjuk.
  5. Mikor a hús már megpuhult, akkor hozzáadjuk a kókusztejet és a leszűrt csicseriborsót , amivel még 5 percig forraljuk a ragut, majd tálalunk. Friss korianderrel ízesítjük a kitálalt ételt.
  • sütési hőfok: 130°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 291
elküldve: 1
receptkönyvben: 19
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: indiai
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csicseriborsós marharagu, marharagu sütőben készítve, fűszeres marharagu

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

649
vöröshagyma 2 közepes db
marhanyak 80 dkg
fokhagyma 2 gerezd
gyömbér 3 cm
garam masala 1 ek
római kömény 1 teáskanál
kurkuma 1 teáskanál
kardamom 1 db
chili 1 kk
fekete bors 1 kk
konzerv paradicsom 40 dkg
kókusztej 2 dl
curry levél 0 ízlés szerint
marha alaplé 5 dl
csicseriborsó 40 dkg
ghee 2 ek
citromlé 0.3 citromból nyert
koriander 5 szál